Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Επιστήμονες κατάφεραν να "συναρμολογήσουν" τον Τιτανικό


Για πρώτη φορά επιστήμονες κατάφεραν να τραβήξουν φωτογραφίες του "Τιτανικού" μέσω sonar από υποβρύχια ρομπότ (Pics)
Για περισσότερο από τρία τέταρτα του αιώνα, το κουφάρι του Τιτανικού κείτεται στον βάθη του ωκεανού. Ακόμα και όταν οι επιστήμονες το ανακάλυψαν το 1985, δεν μπορούσαν να πουν με σιγουριά τι είχε ακριβώς συμβεί τη μοιραία εκείνη νύχτα.
Μάλιστα πρόσφατη έρευνα εμπλέκει και την Σελήνη σε αυτό, πως επηρέασε το παγόβουνο, οδηγώντας το στην τροχιά του πλοίου.
Σύμφωνα με την Daily Mail, ερευνητές κατόρθωσαν να "συναρμολογήσουν" τα συντρίμμια του πλοίου δημιουργώντας μια πιο σαφή εικόνα.
Για πρώτη φορά έρχονται στο φως συγκλονιστικές φωτογραφίες τραβηγμένες μέσω sonar από υποβρύχια ρομπότ.
Πρόκειται για πάνω από 100.000 ψηφιακές φωτογραφίες που ερευνητές κατόρθωσαν να συνθέσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα του πλοίου, όπως κείτεται στον βυθό, σε βάθος 4 χιλιομέτρων.
Έτσι, για πρώτη φορά ο "Τιτανικός" απεικονίζεται ολόκληρος και όχι τμηματικά, δημιουργώντας έναν λεπτομερή χάρτη του ναυαγίου.
Το πλοίο έσπασε στα δύο, αφού ενώ βυθιζόταν με την πλώρη προς τα κάτω και την πρύμνη προς τα πάνω, κόπηκε στην μέση το πλοίο, λόγω του τεράστιου μεγέθους της πρύμνης.
Σύμφωνα με την ολοκληρωμένη εικόνα του ναυαγίου, στην φωτογραφία φαίνεται η πρύμνη του πλοίου να κείτεται αποκομμένη από το βασικό κουφάρι, σε απόσταση περίπου 800 μέτρων.
Μέσω των εν λόγω φωτογραφιών οι οποίες έχουν αναλυθεί κατά 130.000 φορές περισσότερο, οι επιστήμονες ελπίζουν να δημιουργήσουν ένα ακριβές και λεπτομερές μωσαϊκό του ναυαγίου, που θα τους οδηγήσει στη συνέχεια σε απαντήσεις.

Από news247.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου