Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Η ποινικοποίηση της διαμαρτυρίας: Πείτε αντίο στην ελευθερία του λόγου στην Αμερική


Ένα νέο νομοσχέδιο, το HR 347, η Βελτίωση Πράξης της Ομοσπονδιακής Περιορισμένης Κίνησης σε Κτίρια και Εδάφη του 2011, επίσης γνωστή ως «Νόμος Παραβίασης,» πρόκειται σύντομα να υπογραφεί σε νόμο από τον Πρόεδρο Ομπάμα. Το νομοσχέδιο ποινικοποιεί την διαμαρτυρία και θα βλάψει πολύ δυνατά τις ομάδες και κινήματα διαμαρτυρίας.
Το νομοσχέδιο ορίζει ότι όποιος εν γνώσει του «εισέρχεται ή παραμένει σε οποιοδήποτε κτίριο ή έδαφος χωρίς νόμιμη δικαιοδοσία να το πράξει» με την «πρόθεση να παρεμποδίσει ή να διαταράξει την ομαλή διεξαγωγή της λειτουργίας της κυβέρνησης και επίσημων εκδηλώσεων της, παρεμποδίζει ή διακόπτει την ομαλή διεξαγωγή της κυβερνητικής λειτουργίας ή την άσκηση των καθηκόντων της«, θα τιμωρείται με πρόστιμο ή » ή φυλάκιση για διάστημα όχι μεγαλύτερο από 10 χρόνια, ή και τα δύο«.
Υπάρχουν πολλά προβλήματα βέβαια με το νομοσχέδιο, δεδομένου ότι δεν καθορίζει τι σημαίνει «εισβάλλει« ή «διακόπτει» την ομαλή διεξαγωγή των εργασιών της κυβέρνησης ή την «άσκηση των καθηκόντων», ούτε επίσης προσδιορίζει τι σημαίνει «το κυβερνητικό έργο» ή τι είναι μία «επίσημη λειτουργία». Αυτή η ασάφεια θα επιτρέπει η κυβέρνηση των ΗΠΑ να καταπνίξει την αποτελεσματική διαμαρτυρία και την ελευθερία του λόγου, ποινικοποιώντας την ενέργεια αυτών, όπως τις επικείμενες διαδηλώσεις Occupy anti-NATO/G-8 του Σικάγο.
Εκτός από αυτό, ένας τέτοιος νόμος θα καταστήσει αδύνατον για τους Αμερικανούς να ασκήσουν τα δικαιώματα διαμαρτυρίας που περιέχονται στο Πρώτο Άρθρο του Αμερικανικού Συντάγματος, όταν «το κυβερνητικό έργο» παρεμποδίζεται ή «λειτουργίες επίσημες» συμβαίνουν.
Οπως ήταν αναμενόμενο, μόνο τρία άτομα ψήφισαν κατά του μέτρου: o Paul Broun, o Justin Amash και ο Ron Paul. Ο νόμος αυτός θα επιτρέπει την ομοσπονδιακή επιβολή του νόμου «για να φέρει αυτές τις κατηγορίες εναντίον Αμερικανών που ασχολούνται με πολιτικές διαμαρτυρίες σε ολόκληρη τη χώρα, και οι παραβάτες θα αντιμετωπίζουν ποινικές κυρώσεις που περιλαμβάνουν φυλάκιση μέχρι 10 χρόνια.»
Ο νόμος HR 347 είναι ώριμος για υπερβολική καταστολή, όπως το NYPD έχει υπονοήσει ότι η λήψη φωτογραφιών και video είναι μια μορφή απροσάρμοστης συμπεριφοράς.
Το γεγονός ότι μόνο τρία άτομα στην Βουλή, όλοι Ρεπουμπλικάνοι αντιτίθενται το νομοσχέδιο και κανένας απολύτως εκ των Δημοκρατών, δείχνει απλά πόσο τα δύο κόμματα είναι οι δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος.
Ο νόμος αυτός έρχεται να συμπληρώσει άλλους νόμους της κυβέρνησης των ΗΠΑ που έχουν συζητηθεί για το αν πρέπει ή όχι να συλλαμβάνουν επ ‘αόριστον πολίτες των ΗΠΑ, ή και Γενικού Εισαγγελέα Eric Holder, την έκδοση Ομπάμα του John Yoo, που υποστηρίζει ότι με απόφαση του Προέδρου μπορεί να δολοφονηθούν πολίτες των ΗΠΑ, χωρίς να παρέχει καμία απολύτως απόδειξη ότι έχουν διαπράξει κανένα έγκλημα ή παράπτωμα.
Η Ελευθερία του λόγου μπορεί πολύ σύντομα να είναι για τα καλά , τίποτα άλλο από μια μακρινή ανάμνηση από το παρελθόν.

globalresearch.ca
ΠΗΓΗ: Βαθύ Κόκκινο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου