Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Oι Anonymous χτύπησαν και την περουβιανή αστυνομία

Oι Anonymous χτύπησαν και την περουβιανή αστυνομία
Παρέλυσε η ιστοσελίδατης υπηρεσίας ηλεκτρονικού εγκλήματος

Το δίκτυο των ιδεολόγων πειρατών του διαδικτύου Anonymous κατάφερε να παραλύσει την ιστοσελίδα της αστυνομικής υπηρεσίας που είναι επιφορτισμένη με την προστασία κατά του ηλεκτρονικού εγκλήματος, παραδέχθηκε σήμερα αστυνομική πηγή.

Η επίθεση προκάλεσε δυσκολίες στην κανονική λειτουργία της ιστοσελίδας του Γραφείου Ερευνών κατά των Εγκλημάτων Υψηλής Τεχνολογίας και «περιόρισε την πρόσβαση στην πύλη δεδομένων του από το εξωτερικό», τόνισε η ίδια πηγή, η οποία δεν θέλησε να κατονομασθεί.

«Εάν η αστυνομία αρέσκεται στο να διεισδύει σε εμάς, εμείς δε νομιμοποιούμαστε να πράξουμε το ίδιο;», τονίζει στο λογαριασμό Facebook της η ομάδα των Anonymous Perou, μετά την παράλυση επί πολλές ώρες που προκάλεσε την περασμένη Κυριακή στην ιστοσελίδα της ειδικής υπηρεσίας της αστυνομίας.

«Η ΡΝΡ (Εθνική Αστυνομία του Περού) σε παρακολουθεί» μπορούσε κανείς να διαβάσει στην αρχική σελίδα της ιστοσελίδας που δέχθηκε επίθεση από το δίκτυο των πειρατών του διαδικτύου, το οποίο εξαπλώνεται σε όλον τον κόσμο και ειδικεύεται στην παρεμπόδιση της λειτουργίας θεσμικών ιστοσελίδων (ιδρυμάτων, κυβερνήσεων, υπουργείων κ.ο.κ).

Οι Anonymous δημοσίευσαν επίσης στο Ιντερνέτ περίπου 200 ηλεκτρονικά μηνύματα με καταγγελίες για απάτες που λαμβάνει καθημερινά η αστυνομία του Περού.

Τον Ιούνιο του 2011, η αστυνομία της χώρας είχε ζητήσει τη συνδρομή του Αμερικανικού FBI για να μπορέσει να εντοπίσει τα ίχνη των πειρατών που είχαν παραλύσει τη λειτουργία κυβερνητικών ιστοσελίδων.

Σύμφωνα με την Ιντερπόλ, 25 ύποπτοι πειρατές, που θεωρείται πως σχετίζονταν με τη συγκεκριμένη ομάδα συνελήφθησαν τον Φεβρουάριο, έπειτα από συντονισμένες κυβερνητικές επιθέσεις που είχαν πραγματοποιηθεί από την Αργεντινή, τη Χιλή, την Κολομβία και την Ισπανία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου