Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012

Μήνυση θα καταθέσει η χήρα του Αραφάτ για δολοφονία του άντρα της

Ο Γιάσερ Αραφάτ πέθανε τον Νοέμβριο του 2004 στο στρατιωτικό νοσοκομείο Περσί, κοντά στο Παρίσι
Η χήρα του Γιάσερ Αραφάτ ανακοίνωσε πως θα καταθέσει σήμερα μήνυση κατ'αγνώστων για την δολοφονία του παλαιστίνιου ηγέτη, μετά την ανακάλυψη ραδιενεργού πολωνίου στα προσωπικά του είδη, που οδήγησε στην υπόθεση ότι δηλητηριάστηκε.
Η μήνυση θα κατατεθεί στη διάρκεια της ημέρας εξ ονόματος της Σούχα Αραφάτ και της ανήλικης κόρης της Ζάουρα στο δικαστήριο της Ναντέρ, κοντά στο Παρίσι, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του γάλλου δικηγόρου της Πιέρ-Ολιβιέ Συρ.
Ο ίδιος ο δικηγόρος είχε ανακοινώσει μέσα στο μήνα ότι έλαβε εντολή από την κ. Αραφάτ να συντάξει την αγωγή.
"Η μήνυση κατ'αγνώστων δείχνει ότι η Σούχα και η Ζάουρα Αραφάτ δεν κατηγορούν κανέναν: ούτε κράτος. ούτε πρόσωπο, ούτε ομάδα ατόμων, το αδίκημα δεν έχει παραγραφεί αφού έχουν περάσει λιγότερο από δέκα χρόνια από τα γεγονότα και η μήνυση δεν έχει άλλο σκοπό παρά να αποκαλύψει την αλήθεια στη μνήμη του συζύγου και πατέρα", επισημαίνεται στο κείμενο.
"Η Σούχα και η Ζάουρα έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στη γαλλική δικαιοσύνη και για να της επιτρέψουν να εκπληρώσει την αποστολή της με πλήρη ανεξαρτησία δεν θα δώσουν καμιά συνέντευξη στη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας", προστίθεται στην ανακοίνωση του γάλλου δικηγόρου.
Ο Γιάσερ Αραφάτ πέθανε τον Νοέμβριο του 2004 στο στρατιωτικό νοσοκομείο Περσί, κοντά στο Παρίσι.
Η υπόθεση ότι δηλητηριάστηκε ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά την προβολή ντοκιμαντέρ από το αλ Τζαζίρα, σύμφωνα με το οποίο το Ινστιτούτο Ραδιολογίας της Λωζάνης ανακάλυψε στα προσωπικά αντικείμενα του Αραφάτ σημαντική ποσότητα ραδιενεργού πολωνίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Γαλλ.πρακτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου