Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Εν αναμονή αποφάσεων για τη Χαλυβουργία


 
Εξελίξεις αναμένονται, πιθανότατα εντός της ημέρας, όσον αφορά στο μέλλον της Χαλυβουργία Ελλάδος Α.Ε., μετά την άτυπη συνάντηση που είχε χθες ο υπουργός Εργασίας με εκπροσώπους των εργαζομένων στο εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο.
Ο Ιωάννης Βρούτσης θα ενημερώσει τη διοίκηση της εταιρείας για τις -συγκεκριμενοποιημένες- προτάσεις του Σωματείου Εργαζομένων, όπως αυτές προέκυψαν από τη συνάντηση και τη μετέπειτα τηλεφωνική επικοινωνία των δύο πλευρών, εργαζομένων και υπουργείου.

Στη χθεσινή συνάντηση εξετάστηκαν οι δυνατότητες που υπάρχουν να λήξει η 9μηνη σχεδόν απεργία και να ξαναλειτουργήσει το εργοστάσιο.

Το σωματείο των εργαζομένων έθεσε ως βασική προϋπόθεση για να σταματήσει τις κινητοποιήσεις, την επαναπρόσληψη των απολυμένων και πρότεινε ένα συνδυασμό τρόπων για την υλοποίηση της πρότασης, ενώ ζήτησε από την εταιρεία να δεσμευτεί.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στη μονάδα βρίσκονται σε απεργία τους τελευταίους εννέα μήνες και η διοίκηση της Χαλυβουργίας διαμήνυσε την περασμένη εβδομάδα ότι αν δεν λυθεί η απεργία θα υποβάλει αίτημα στο υπουργείο Εργασίας για ομαδικές απολύσεις και κλείσιμο του εργοστασίου, έπειτα από μισό και πλέον αιώνα λειτουργίας.

Από το tvxs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου