Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Μαζική διαδήλωση στη Λισαβόν

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν και πάλι στη Λισσαβώνα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των συνδικάτων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική λιτότητας που ακολουθεί η κυβέρνηση της Πορτογαλίας.

Η διαδήλωση που οργάνωσε η CGTP, η μεγαλύτερη συνδικαλιστική ομοσπονδία της χώρας, κατέληξε έξω από το προεδρικό μέγαρο. Οι συμμετέχοντες ήθελαν με αυτόν τον τρόπο να ζητήσουν από τον συντηρητικό πρόεδρο Ανίμπαλ Καβάκο Σίλβα να μην επικυρώσει τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους.

Προκειμένου να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα στο 4,5% του ΑΕΠ ο κεντροδεξιός κυβερνητικός συνασπισμός υιοθέτησε στα τέλη Νοεμβρίου έναν προϋπολογισμό λιτότητας που συνοδεύεται από γενικευμένη αύξηση της φορολογίας.

Την επόμενη εβδομάδα ο πρόεδρος θα πρέπει να αποφασίσει αν θα επικυρώσει το νόμο, αν θα θέσει βέτο ή αν θα συγκαλέσει το Συνταγματικό Δικαστήριο για να αποφανθεί για τη νομιμότητα των μέτρων.

«Ζητούμε από τον πρόεδρο να ακούσει το λαό και να απορρίψει τον προϋπολογισμό», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της CGTP Αρμένιο Κάρλος.

Απο το tvxs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου