Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Διωγμοί αριστερών Τούρκων προσφύγων


Το πογκρόμ εναντίον αριστερών Τούρκων και Κούρδων προσφύγων που ζουν στην Ελλάδα συνεχίζεται εδώ και ενάμιση χρόνο, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων.
Καταγγέλλουν ότι δεκάδες έχουν συλληφθεί, αρκετοί κρατούνται σε φυλακές, ορισμένοι έχουν υποστεί βασανισμούς επειδή αρνήθηκαν το ξεγύμνωμα και ταπεινωτικούς σωματικούς ελέγχους, ένας απήχθη στο κέντρο της Αθήνας και παραδόθηκε την ίδια μέρα στις τουρκικές αρχές.
Ως τελευταίο επεισόδιο του διωγμού, αναφέρουν την έκδοση μεγάλου αριθμού ενταλμάτων σύλληψης από τον ειδικό εφέτη ανακριτή Βορείου Αιγαίου, ο οποίος ορίστηκε για την υπόθεση διακίνησης όπλων προς την Τουρκία, ένα χρόνο πριν. Τα πρώτα εντάλματα εκτελέστηκαν με τη σύλληψη τριών Τούρκων προσφύγων, γνωστών για τη συμμετοχή τους στην «Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Τούρκους και Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες» και περιμένουν τη σύλληψη άλλων τριών Τούρκων προσφύγων.
«Η κυβέρνηση παρέχει κάθε διευκόλυνση στο τουρκικό αυταρχικό ακροδεξιό κράτος για την εξουδετέρωση των αντιδράσεων εναντίον του» υποστηρίζει στην ανακοίνωσή της η Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων Αθήνας και τονίζει ότι προκειμένου να «εγκληματοποιηθεί» η νόμιμη δράση των τριών Τούρκων που συνελήφθησαν, χρησιμοποιήθηκαν πρώτη φορά οι διατάξεις της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας που ποινικοποιούν την «παροχή πληροφοριών για... μελλοντική αξιοποίηση, με σκοπό διευκόλυνσης εγκλήματος από τρομοκρατική οργάνωση», άσχετα άν μπορεί να μην τελέσθηκε ποτέ κάποιο έγκλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου