Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Η Ελ. Ζαρούλια μήνυσε γονείς για το 1' σιγής στη μνήμη του Παύλου Φύσσα


Ανακοίνωση της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας
Η Ελ. Ζαρούλια μήνυσε γονείς για το 1' σιγής στη μνήμη του Παύλου Φύσσα
Συναυλία στο Σύνταγμα, φόρος τιμής στον Παύλο Φύσσα για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του τον Σεπτέμβριο του 2014 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Μήνυση εναντίον της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) κατέθεσε η υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής και σύζυγος του προφυλακισμένου αρχηγού της οργάνωσης Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια, με το αιτιολογικό ότι με ανακοίνωσή της καλούσε μαθητές και εκπαιδευτικούς να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή προς τιμήν του Παύλου Φύσσα.

Η ανακοίνωση της ΑΣΓΜΕ τον περασμένο Σεπτέμβριο αφορούσε τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του Π. Φύσσα από το φερόμενο ως στέλεχος της ΤΟ Νίκαιας της ΧΑ Γιώργο Ρουπακιά και γι' αυτό καλούσε εκπαιδευτικούς και μαθητές να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή προς τιμή του.

Μάλιστα στην Κεφαλλονιά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συνομοσπονδίας και η κυρία Ζαρούλια κατέθεσε ερώτηση γι' αυτό στη Βουλή, προκαλώντας τη διενέργεια από το υπουργείο Παιδείας. Η ΑΣΓΜΕ τότε, τον περασμένο Οκτώβριο, είχε εκδώσει δελτίο Τύπου εναντίον της απόφασης του υπουργείου.

Στη σημερινή ανακοίνωσή της η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας επαίρεται για τη μήνυση Ζαρούλια («Τιμή μας και καμάρι μας» αναφέρει χαρακτηριστικά στον τίτλο) συμπληρώνοντας ότι «πρόκειται για μια άλλη απόδειξη ότι το φασιστικό-ναζιστικό μόρφωμα βλέπει σαν εχθρό τους φορείς του κινήματος των γονιών, που αγωνίζονται για να μπορούν όλα τα παιδιά να μορφώνονται, να έχουν ασφαλή και σύγχρονα σχολεία, να μην είναι εξαθλιωμένα και νηστικά».

«Δεν μας φοβίζουν οι διώξεις και η τρομοκρατία! Συνεχίζουμε. Για την παιδεία των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Για να μην περάσει το δηλητήριο του φασισμού και του ρατσισμού στα παιδιά μας. Επιμένουμε στον στίχο του ποιητή: “Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον. Δεν θα πεθάνει μόνος. Τσάκισέ τον”» καταλήγει η ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας.

Απο το ΒΗΜΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου