Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Έφεση κατά της εξαίρεσης της Χαμάς από τη μαύρη λίστα κατέθεσε η ΕΕ



Έφεση κατά της πρόσφατης απόφασης του Ευρωπαικού Δικαστηρίου για την αφαίρεση της Χαμάς από τον ευρωπαϊκό κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων άσκησε η Ευρωπαϊκή Ενωση.
 
Η απόφαση ελήφθη κατά την έναρξη της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών των «28» στις Βρυξέλλες με θέμα την ενίσχυση της δράσης κατά της τρομοκρατίας, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σουζάν Κίφερ.

Η ευρωπαϊκή δικαιοσύνη ακύρωσε στις 17 Δεκεμβρίου την εγγραφή του παλαιστινιακού κινήματος στον «μαύρο κατάλογο» της Ε.Ε., στον οποίο είχε περιληφθεί τον Δεκέμβριο του 2001, μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.

Η εγγραφή ήταν βασισμένη «όχι σε γεγονότα εξακριβωμένα και θεμελιωμένα με αποφάσεις αρμόδιων κρατικών αρχών, αλλά σε συμπεράσματα που προέρχονται από τον Τύπο και το Ίντερνετ» αποφάνθηκε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Οι συνέπειες για την Χαμάς, ανάμεσά τους το πάγωμα των περιουσιακών της στοιχείων στην Ευρώπη, θα διατηρηθούν προσωρινά εν αναμονή της εκδίκασης της έφεσης. Η ευρωπαϊκή δικαιοσύνη δεν αναμένεται να λάβει απόφαση πριν περάσει τουλάχιστον ένας χρόνος.

Ως «ανήθικη πράξη» χαρακτήρισε η Χαμάς την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την άσκηση έφεσης.

«Η εμμονή της Ε.Ε. στην εγγραφή της Χαμάς στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων αποτελεί ανήθικη πράξη που αντανακλά την μονομέρεια της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο σύνολό της υπέρ του ισραηλινού κατακτητή, η οποία προσφέρει σε αυτόν κάλυψη για τα εγκλήματά του κατά του παλαιστινιακού λαού» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Χαμάς στη Γάζα, Σάμι Αμπού Ζούχρι.
Απο το tvxs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου