Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Διαγωνισμός βγάζει νικητή αυτόν που δεν κάνει...τίποτα!

Διαγωνισμός βγάζει νικητή αυτόν που δεν κάνει...τίποτα!


Ένας περίεργος διαγωνισμός πραγματοποιείται στη Σεούλ της Νότιας Κορέας κάθε χρόνο όπου οι συμμετέχοντες πρέπει να κάθονται και...να μην κάνουν τίποτα. 

Ο διαγωνισμός «Space Out», είναι έμπνευση του εικαστικού WoopsYang από τη Νότια Κορέα και ξεκίνησε το 2014. Φέτος, πραγματοποιήθηκε για τρίτη φορά, το Μάιο στο πάρκο Ichon Hangang.

Σύμφωνα με τον Yang, ο διαγωνισμός έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τους εθισμένος στην τεχνολογία και στα κινητά τους τηλέφωνα και τους αγχωμένους Νοτιοκορεάτες να προσπαθήσουν να χαλαρώσουν.
«Κάποια στιγμή στη ζωή μου έπασχα από το σύνδρομο επαγγελματικής εξουθένωσης και αισθανόμουν εξαιρετικά ανήσυχος όταν καθόμουν και δεν έκανα τίποτα, όταν δεν ήμουν παραγωγικός με κάποιο τρόπο», είπε ο Yang στο Vice.

«Τότε σκέφτηκα: Όλοι θα αισθανθούν καλύτερα να μην κάνουν τίποτα, αν δεν κάναμε τίποτα μαζί ως ομάδα».
Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν περίπου 70 άτομα, που έπρεπε να τηρούν τους κανόνες που περιελάμβαναν μεταξύ άλλων, αποκλεισμό τηλεφώνων, απαγόρευση ομιλίας και ελέγχου των ρολογιών. Μια επιτροπή δικαστών, έκρινε την αποχώρηση των ανθρώπων που παραβίαζαν τους κανόνες.

Και για να εξασφαλιστεί ότι είστε σε μια πλήρη «κατάσταση χαλάρωσης», ελέγχονται τα ποσοστά της καρδιάς των συμμετεχόντων ανά διαστήματα 15 λεπτών. Ο νικητής του διαγωνισμού είναι εκείνος με τον πιο σταθερό καρδιακό ρυθμό.

Ανακηρύχθηκε ο πιο χαλαρός, έχοντας τον σταθερότερο καρδιακό ρυθμό από τους υποψηφίους που απέμειναν. 

Πηγή: politis.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου