Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Αυτό το συγκρότημα έκανε συναυλία στη Βόρεια Κορέα



Είναι η πρώτη ξένη μπάντα που εμφανίστηκε σε συναυλία στη Βόρεια Κορέα. Πρόκειται για το σλοβενικό συγκρότημα «Laibach». 
Η συναυλία πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2015 στην Πιονγιάνγκ με αφορμή την 70η επέτειο της «Ημέρας Απελευθέρωσης της Πατρίδας» (Liberation Day), ημέρα εορτασμού του τέλους της ιαπωνικής αποικιοκρατίας το 1945.
Για την συναυλία γυρίστηκε μάλιστα και ντοκιμαντέρ με τον τίτλο «Liberation Day». 
Οι «Laibach», συγκρότημα που δημιουργήθηκε την εποχή που η Σλοβενία ήταν ομόσπονδη δημοκρατία της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας του Τίτο επιλέχθηκαν και προσκλήθηκαν για να εμφανιστούν στη Βόρειο Κορέα. 
Η μπάντα έχει δεχθεί έντονη κριτική λόγω της διφορούμενης χρήσης εθνικιστικών συμβόλων. Οι υποστηρικτές της λένε ότι η τάση τους να φορούν στρατιωτικές στολές πάνω στη σκηνή είναι παρωδία και κριτική στην ιδεολογία του ολοκληρωτισμού.
Οι «Laibach» πριν εμφανιστούν στη Βόρειο Κορέα είχαν ηχογραφήσει μία διασκευή του παραδοσιακού τραγουδιού της χώρας, «We Will Go to Mount Paektu» και είχαν στείλει τη λίστα των τραγουδιών που θα ακουστούν στη συναυλία προς έγκριση. 
Τελικά στο γκρουπ επιτράπηκε να ερμηνεύσει το παραδοσιακό βορειοκορεατικό τραγούδι «Arirang» καθώς και μερικές διασκευές των τραγουδιών του μιούζικαλ «Η Μελωδία της Ευτυχίας». Στην αρχή και στο τέλος ερμήνευσαν το «The Whistleblowers» από το άλμπουμ που είχαν ηχογραφήσει το 2014 αλλά και μερικά ακόμη δικά τους τραγούδια. 
Από το tvxs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου