Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Ο “Mr Trush” τρώει τα σκουπίδια για… μεσημεριανό!


Η εταιρεία Waterfront Partnership’s Healthy Harbor έβαλε ένα στοίχημα: Την επανασύνδεση των πολιτών της Βαλτιμόρης με το περιβάλλον τους, αρχής γενομένης από την καθαριότητα του ποταμού από τα σκουπίδια χρησιμοποιώντας ένα μηχάνημα. Ο Mr Trush, όπως ονομάζεται, είναι δημιούργημα των DanielCHASE και John Kellet και πρόκειται για έναν τροχό που συλλέγει τα απορρίμματα από την επιφάνεια του νερού, αφήνοντας το ποτάμι καθαρό.
perierga.gr - O Mr Trush καταβροχθίζει τα σκουπίδια για μεσημεριανό
Η όρεξή του μάλιστα είναι τόσο μεγάλη που καταβροχθίζει καθημερινά τόνους σκουπιδιών, αποσκοπώντας στο να κάνει το ποτάμι τόσο καθαρό μέχρι το 2020 που ο κόσμος θα κολυμπά και θα ψαρεύει. Το μηχάνημα συνδυάζει υδροηλεκτρική και ηλιακή ενέργεια για τη συλλογή απορριμμάτων ενώ τα ρεύματα του νερού στο ποτάμι διευκολύνουν την κίνηση του τροχού. Όταν δεν υπάρχει αρκετό ρεύμα, μια σειρά ηλιακών πάνελ παρέχει πρόσθετη δύναμη για τη λειτουργία του μηχανήματος.
perierga.gr - O Mr Trush καταβροχθίζει τα σκουπίδια για μεσημεριανό
“Η χρήση του είναι σημαντική στην καθαριότητα του ποταμού αλλά και στο μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε στον κόσμο για να αλλάξει τη συμπεριφορά του και να φροντίζει ο ίδιος για την καθαριότητα των νερών”, αναφέρει ο Adam Lindquist, υπεύθυνων των Αρχών Υγιεινής της Βαλτιμόρης.
perierga.gr - O Mr Trush καταβροχθίζει τα σκουπίδια για μεσημεριανό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου