Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

«Συναγερμός» με λαμπερό εύρημα του Curiosity στην επιφάνεια του Άρη


Tο ρόβερ Curiosity της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) εντόπισε ένα παράξενο λαμπερό αντικείμενο στην επιφάνεια του Άρη, που ξεχωρίζει από το περιβάλλον του χάρη στην ασυνήθιστη λάμψη του.
Οι επιστήμονες που χειρίζονται το διαστημικό όχημα, θα το οδηγήσουν πιο κοντά στο αντικείμενο, αν και υποψιάζονται ότι πρόκειται για κάποια πέτρα που έπεσε από το Διάστημα στο έδαφος του Άρη.
«Νομίζουμε ότι είναι μάλλον ένας μετεωρίτης, γι' αυτό είναι τόσο λαμπερό. Όμως μερικές φορές τα φαινόμενα απατούν και η απόδειξη θα έλθει μόνο από τη χημική ανάλυση», δήλωσε η Σούζαν Σβέντσερ, μέλος της επιστημονικής ομάδας του Curiosity. Το ρόβερ θα χρησιμοποιήσει τα επιστημονικά όργανά του ChemCam (κάμερα, φασματογράφος και λέιζερ) για να εξετάσει το αντικείμενο από κοντινή απόσταση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Curiosity έχει βρει λαμπερά αντικείμενα στον Κόκκινο Πλανήτη. Το 2012, ένα περίεργο γυαλιστερό κομμάτι αποδείχθηκε τελικά ότι ήταν πλαστικό τμήμα που είχε αποκολληθεί από το ίδιο το ρόβερ. Νωρίτερα το 2018, ένα άλλο παράξενο αντικείμενο ταυτοποιήθηκε ως αρειανός βράχος, ενώ το 2008 το άλλο ρόβερ της NASA, το Opportunity, είχε για πρώτη φορά βρει στον Άρη ένα μικρό μετεωρίτη από σίδηρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου