Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Ένας «Banksy» στη Βενετία;



Γκράφιτι που απεικονίζει μια μικρή προσφυγοπούλα που φορά σωσίβιο και κρατά μια νέον ροζ φωτοβολίδα εντοπίστηκε στον τοίχο ενός σπιτιού στο κανάλι Κα Φοσκάρι, της Βενετίας.
Στο γκράφιτι έχει δοθεί η ονομασία «Naufrago bambino» (Παιδί που επέζησε του ναυαγίου) και όλα δείχνουν ότι το έργο ανήκει στον παγκοσμίως γνωστό καλλιτέχνη του δρόμου Μπάνκσι, η ταυτότητα του οποίου παραμένει άγνωστη.

Η τοιχογραφία εντοπίστηκε στην καρδιά της φοιτητικής γειτονιάς Ντορσοντούρο. Εκτιμάται ότι τη φιλοτέχνησαν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της Μπιενάλε Τέχνης 2019.
Έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας αστικής παρέμβασης «Banksy» αν και, προς το παρόν, δεν έχει εμφανιστεί στον λογαριασμό Instagram και τον ιστότοπο του Βρετανού καλλιτέχνη. Επιπλέον, το Pest Control, το οποίο πιστοποιεί την αυθεντικότητα των έργων του Banksy, δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε σχετικές ερωτήσεις.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι  έργα του Μπάνκσι έχουν βρεθεί στο παρελθόν στην Ιταλία. Πριν από μερικά χρόνια στην πλατεία Τζιρολαμίνι της Νάπολης ανακαλύφθηκε ένα γκράφιτι στο οποίο δόθηκε το όνομα «Η ένοπλη Μαντόνα».
Από το tvxs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου