Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

Μαζικό συλλαλητήριο για τη Μέρα της Γυναίκας



Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε στα Προπύλαια η κινητοποίηση της Αθήνας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στο πλαίσιο της οποίας λαμβάνουν χώρα καλλιτεχνικά δρώμενα και συναυλία. Η διαμαρτυρία ξεκίνησε με συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και συνεχίστηκε με πορεία προς το Σύνταγμα.
«Απλήρωτη εργασία στο σπίτι στη δουλειά υπόδουλες μας θέλουν τα αφεντικά», «Σιωπή σημαίνει συνενοχή καμία ανοχή σε κάθε σεξιστή», «Τέλος στο φόβο, τέλος στη σιωπή δίκη και ισόβια σε κάθε βιαστή», «Ποτέ μην ξεχαστεί τι κάναν στην Ελένη καμία άλλη δολοφονημένη», φώναξαν μεταξύ άλλων οι συγκεντρωμένοι οι οποίοι με συνθήματά τους έστειλαν επίσης μηνύματα ενάντια στον ρατσισμό, την καταστολή και τη βία.
Λόγω της κινητοποίησης έκλεισαν νωρίτερα οι λεωφόροι Βασ. Σοφίας από το ύψος της Ρηγίλλης, Συγγρού από το ύψος της Αθ. Διάκου, Αμαλίας από την Βασ. Όλγας, Βουλιαγμένης από την Καλλιρόης, Ακαδημίας από το ύψος της Κανάρη.
Διαδηλώσεις έγιναν και σε άλλες μεγάλες πόλεις, όπως η Θεσσαλονίκη όπου ισχυρή ήταν η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου