Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Μαθητικά συλλαλητήρια - απάντηση στα τιμωρητικά μέτρα της κυβέρνησης

 


Mε συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα απαντούν σήμερα οι μαθητές στα τιμωρητικά μέτρα της κυβέρνησης ενάντια στις καταλήψεις, τα οποία εξειδίκευσε σήμερα η υπουργός Παιδείας. Μία ώρα μετά την έναρξη της πορείας, δημιουργήθηκε ένταση με την αστυνομία να προχωρά σε χρήση χημικών. 

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, με ανακοίνωσή της, καλεί τους μαθητές αυτή τη βδομάδα σε Γενικές Συνελεύσεις σε όλα τα σχολεία για τη συνέχιση του αγώνα τους, με διάφορες μορφές, μαζί με τις καταλήψεις, όπως πορείες και κινητοποιήσεις παντού. «Κάνουμε και άλλες δράσεις που να βοηθούν να ακούγονται τα δίκαια αιτήματα μας. Κλείνουμε δρόμους, κρεμάμε πανό, κάνουμε γκράφιτι, φτιάχνουμε βίντεο, αυτοκόλλητα, μιλάμε σε εκπομπές, φτιάχνουμε σελίδες, podcast…

»ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ακόμα περισσότερο. Με νέες Συντονιστικές Επιτροπές όπου μπορούμε σε χωριά, πόλεις γειτονιές, διπλανά σχολεία! ΟΣΟ ΠΙΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ!» αναφέρει μεταξύ άλλων η Συντονιστική.

Η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής καλεί τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων να συμμετάσχουν μαζικά και αγωνιστικά στο συλλαλητήριο, ενώ αποφάσεις συμμετοχής έχουν πάρει και Φοιτητικοί Σύλλογοι.

Η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ έχουν κηρύξει για σήμερα στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 2 το μεσημέρι, για να διευκολύνουν τη συμμετοχή στα συλλαλητήρια.

Συλλαλητήρια έχουν ξεκινήσει από το πρωί της Πέμπτης από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τα Χανιά.

Στο μεταξύ σήμερα η Νίκη Κεραμέως εξειδίκευσε τα τιμωρητικά μέτρα εναντίον των μαθητών για τις καταλήψεις. Χθες ανακοίνωσε ότι στα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα είναι υποχρεωτική από σήμερα.

Ωστόσο, με την σημερινή απόφαση καθίσταται σαφές ότι «οι μαθητές που συμμετέχουν στην κατάληψη, δεν μπορούν να μπουν στην τηλεκπαίδευση», θα λαμβάνουν απουσίες, ενώ θα υπάρχει «ποινή» και στη διαγωγή.

Αναλυτικά η απόφαση για την τηλεκπαίδευση σε περίπτωση παρεμπόδισης του εκπαιδευτικού έργου έχει ως εξής:

  • Σε περίπτωση έκτακτου ή απρόβλεπτου γεγονότος, το οποίο καθιστά αδύνατη ή ιδιαιτέρως δυσχερή τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε τμήμα ή σε ολόκληρη σχολική μονάδα, τα σχολεία υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, υποχρεωτική τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους μαθητές.
  • Μαθητές που παρεμποδίζουν τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν στη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και λαμβάνουν απουσίες για όσες διδακτικές ώρες προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα της ημέρας.
  • Η απουσία μαθητή από κάθε διδακτική ώρα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης καταγράφεται από τον εκπαιδευτικό, προσμετράται στο γενικό σύνολο των απουσιών και λαμβάνεται υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης.
  • Κάθε εκπαιδευτικός υποχρεούται να καταγράφει με κάθε πρόσφορο τρόπο τους τίτλους της ενότητας που δίδαξε καθημερινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου