Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΡΟΖΑΣ ΛΟΥΞΕΜΠΟΥΡΓΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΡΛ ΛΙΜΠΚΝΕΧΤ


Παρά την απαγόρευση και την αστυνομική βία, περίπου 2.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στο κέντρο του Βερολίνου, στην Πύλη της Φρανκφούρτης στο δήμο του Φρίντριχσεϊν του Βερολίνου το πρωί της Κυριακής τιμώντας τη μνήμη των δολοφονημένων κομμουνιστών ηγετών, Ρόζας Λούξεμπουργκ και Καρλ Λίμπκνεχτ.

Με κεντρικό σύνθημα «Πολεμάμε και Θυμόμαστε: Κρίση και Καταπίεση – η απάντηση είναι η Επανάσταση», οι διαδηλωτές κρατώντας κόκκινες σημαίες και πανό, διέσχισαν κεντρικούς δρόμους της γερμανικής πρωτεύουσας με τελικό προορισμό το νεκροταφείο Friedrichsfelde στην περιοχή Λίχτενμπεργκ, όπου βρίσκονται οι τάφοι και το μνημείο των κομμουνιστών ηγετών, που δολοφονήθηκαν από παραστρατιωτικούς στις 15 Γενάρη 1919, λίγες μέρες μετά την εξέγερση του Σπάρτακου

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρισκόταν στην περιοχή για να καταστείλουν τους «παραβάτες του νόμου περί προστασίας από λοιμώξεις», ο οποίος επιτρέπει στην κυβέρνηση να επιβάλει μάσκες, όρια στις συναθροίσεις, να διαλύει συγκεντρώσεις και άλλα μέτρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή για να σταματήσει δήθεν η εξάπλωση του ιού. 

Πλάνα που δημοσιεύτηκαν από το πρακτορείο βίντεο του RT, Ruptly, δείχνουν τα ΜΑΤ να απωθούν μια ομάδα διαδηλωτών με κόκκινες σημαίες.

Η αστυνομία ισχυριζόμενη ότι «η διατήρηση των αποστάσεων είναι αδύνατη» επιτέθηκε αρκετές φορές στη διαδήλωση, τραυματίζοντας αρκετούς συμμετέχοντες: με χτυπήματα, κλωτσιές και σπρέι πιπεριού και συνέλαβε τουλάχιστον 15 άτομα. Η αστυνομία ζήτησε από ορισμένους διαδηλωτές να πετάξουν τις σημαίες της Ελεύθερης Γερμανικής Νεολαίας (FDJ) που έφεραν μαζί τους. Το FDJ ήταν το επίσημο κίνημα νεολαίας της σοσιαλιστικής Γερμανικής Δημοκρατίας. Η πορεία συνεχίστηκε, παρά την αστυνομική επιχείρηση διάλυσης της συγκέντρωσης.

Το αριστερό κόμμα Die Linke της Γερμανίας όπως ήταν αναμενόμενο δεν συμμετείχε στον εορτασμό μνήμης της Λούξεμπουργκ και του Λίμπκνεχτ, δηλώνοντας έτσι την υποταγή του στην κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που έχει επιβληθεί στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης με πρόσχημα τον περιορισμό της επιδημίας. 

Αλληλεγγύη ενάντια στην καταστολή! Ενάντια στην απαγόρευση των αριστερών οργανώσεων!

Πηγή: idcommunism.comRTklassegegenklasse

https://avantgarde2009.wordpress.com/2021/01/11/luxemburg-liebknecht-berlin/?fbclid=IwAR3MRRJOvefIgor009ksnwM3gl9SaSTBrn-vUSwvgW8EiCalpUMwsPYY9qc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου