Τρίτη 3 Αυγούστου 2021

Στο εδώλιο 100χρονος πρώην δεσμοφύλακας σε στρατόπεδο συγκέντρωσης των Ναζί

 


Από το efsyn.gr:

Η δίκη θα ξεκινήσει στις αρχές Οκτωβρίου, καθώς οι αρχές πιστεύουν ότι παρά την προχωρημένη ηλικία του, ο κατηγορούμενος θεωρείται ικανός για να δικαστεί.

Ακολουθήστε μας στο Google news 

Ένας άνδρας 100 χρονών πρόκειται να δικαστεί από γερμανικό δικαστήριο με την κατηγορία ότι υπηρέτησε ως ναζιστικός φρουρός SS σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στα περίχωρα του Βερολίνου, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. 


Το όνομα του κατηγορούμενου δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, σύμφωνα με τους γερμανικούς νόμους περί απορρήτου. Ο ίδιος κατοικεί στην πολιτεία του Βρανδεμβούργου έξω από το Βερολίνο, όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης και φαίνεται να εργάστηκε στο στρατόπεδο Σακσενχάουζεν μεταξύ 1942 και 1945 ως στρατευμένο μέλος της παραστρατιωτικής πτέρυγας του Ναζιστικού Κόμματος.


Εκπρόσωπος του κρατικού δικαστηρίου Neuruppin δήλωσε ότι η δίκη θα ξεκινήσει στις αρχές Οκτωβρίου, καθώς οι αρχές πιστεύουν ότι παρά την προχωρημένη ηλικία του, ο κατηγορούμενος θεωρείται ικανός για να δικαστεί.


Το Σάκσενχάουζεν ιδρύθηκε το 1936, λίγο έξω από το Βερολίνο, ως το πρώτο νέο στρατόπεδο αφού ο Αδόλφος Χίτλερ έδωσε στους SS πλήρη έλεγχο του ναζιστικού συστήματος στρατοπέδων συγκέντρωσης. Προοριζόταν να είναι μια πρότυπη εγκατάσταση και ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης για το δίκτυο που έχτισαν οι Ναζί σε όλη τη Γερμανία, την Αυστρία και τα κατεχόμενα εδάφη.


Περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι κρατήθηκαν εκεί μεταξύ 1936 και 1945. Δεκάδες χιλιάδες κρατούμενοι εκεί πέθαναν από πείνα, ασθένειες, καταναγκαστική εργασία και άλλες αιτίες, καθώς και από ιατρικά πειράματα και συστηματικές επιχειρήσεις εξόντωσης των SS, συμπεριλαμβανομένων πυροβολισμών, απαγχονισμών και θανάτων σε θαλάμους αερίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου