Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021

Κάτι για τις πυρκαγιές

 



Για άλλη μια φορά, γινόμαστε θεατές της ίδιας τραγικής κατάστασης. Ο λόγος για τις καταστροφικές πυρκαγιές που ξεσπάνε κάθε τρεις και λίγο σχεδόν σε όλη την χώρα, καίγοντας χιλιάδες δέντρα, δεκάδες σπίτια και πολλά ζώα. 

Κάθε καλοκαίρι σχεδόν, ξεσπούν φωτιές σε δάση, είναι( ας μας επιτρέπει )προβλέψιμο, τέτοια εποχή, τα δάση να καίγονται και η πυροσβεστική να τρέχει και να μην φτάνει. Αφού λοιπόν είναι προβλέψιμο κάθε χρόνο να έχουμε την ίδια θλιβερή κατάσταση, γιατί δεν γίνεται κάτι ώστε να προλαβαίνουν το κακό από την αρχή του, και να μην ζούμε εικόνες σαν τις σημερινές. Δεν υπάρχει σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση πυρκαγιών;

Γιατί κύριοι της Κυβέρνησης( και της κάθε κυβέρνησης )δεν προσλαμβάνεται ανθρώπινο δυναμικό που να προστατεύει τα δάση, είτε αυτό είναι φύλαξη, είτε δασοπυρόσβεση,

αλλα κάθεστε και προσλαμβάνεται άτομα για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία;

Γιατί θα δώσατε πάλι 20 εκατομμύρια ευρώ στα ΜΜΕ την ίδια ώρα που οι πυροσβέστες δίνοντας μάχη με τις φλόγες, έχουν ακατάλληλα πυροσβεστικά οχήματα θέτοντας τις ίδιες τους τις ζωές σε κίνδυνο. Να μην μιλήσουμε και για τα αεροπλάνα της πυροσβεστικής υπηρεσίας για το ποσό παμπάλαια είναι. 

Τόσα χρόνια το ίδιο έργο, υπάρχει σχέδιο δράσης για να αντιμετωπίζονται οι πυρκαγιές;

Τον περασμένο χειμώνα ξοδεύτηκαν εκατομμύρια ευρώ για εξοπλισμό της Ελληνικής Αστυνομίας( δακρυγόνα, γκλομπ, οχήματα κτλ )και για το πυροσβεστικό σώμα δόθηκαν ελάχιστα χρήματα. Γιατί; Ενώ γνωρίζουν οι πάντες, πως κάθε καλοκαίρι, αυτοί οι άνθρωποι( πυροσβέστες ), θα έρθουν αντιμέτωποι με δύσκολες καταστάσεις.

Οι κυβερνήσεις ξοδεύουν τα χρήματα του Ελληνικού λαού εκεί που δεν είναι και τόσο απαραίτητο.

Να μιλήσουμε λίγο και για το τι σημαίνει φωτιές στα δάση και τις συνέπειες τους που θα τις βρούμε μπροστά μας. Χιλιάδες δέντρα καμένα, που σημαίνει ότι το οξυγόνο μας σιγά σιγά μειώνεται. Όμορφα δάση καταστρέφονται. Ζώα χάνουν τις ζωές τους για την ανευθυνότητα κάποιων ανθρώπων που τυχαίνει να βρίσκονται στην εξουσία. Από την καπνά, η ατμόσφαιρα μολύνεται, δημιουργώντας καρκινογόνα μικροσωματίδια που τα εισπνέουμε κάνοντας κακό στην υγεία μας. Η λεηλασία της φύσης ποτε δεν ευνόησε τον άνθρωπο. Κατεστραμμένη φύση, σημαίνει μειώσει της ανθρώπινης και όχι μόνο ζωής. Γυμνά από δέντρα βουνά, δεν θα μπορούν να σταματήσουν σε βροχερό καιρό τα νερά, με αποτέλεσμα χιλιάδες κυβικά νερού να πλημμυρίζουν τις κοντινές σε αυτά πόλεις. Σε περιόδους καύσωνα, αν δεν υπάρχουν δέντρα, η ατμόσφαιρα γίνεται εποπτική με άσχημες συνέπειες για την ανθρώπινη( και όχι μόνο )ζωή. 

Να συνειδητοποιήσουν κάποιοι την σοβαρότητα της κατάστασης, κι ας πάψουν να παίζουν με τις ζωές μας και την φύση, πριν να είναι αργά για όλους μας.

ΒΡΩΜΙΚΟ@blockspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου