Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021

Γιατί η αλληλεγγύη είναι όπλο όλων μας




Γιατί η αλληλεγγύη είναι όπλο όλων μας:

Αυτές τις μέρες  που οι πυρκαγιές μαίνονται, καίγοντας χωριά, σπίτια, δάση και ζώα, ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης από απλούς ανθρώπους, έχει εμφανιστεί στη χώρα.

Υπάρχουν καλέσματα συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης και υγειονομικού υλικού, ενώ παράλληλα δημιουργούνται σε πολλές περιοχές της χώρας ομάδες αλληλεγγύης, για τη στήριξη των πυρόπληκτων, τόσο ανθρώπων όσο και ζώων. Επιπλέον, διακινείται στο διαδίκτυο ψήφισμα, που ζητά οι περιοχές όπου κάηκαν να κηρυχθούν αναδασωτέες.

Κάθε φορά που υπάρχει τέτοια τραγική κατάσταση σαν τις σημερινές φωτιές που καταστρέφουν το φυσικό περιβάλλον και αναγκάζουν ανθρώπους να φύγουν από τα σπίτια τους, ο κόσμος ανταποκρίνεται σε τέτοιου είδους καλέσματα αλληλεγγύης.

Άνθρωποι της διπλανής πόρτας, προσφέρουν οτιδήποτε μπορούν είτε αυτό είναι είδος πρώτης ανάγκης, είτε ζωοτροφές για τα ζώα, είτε φάρμακα, είτε κάποιο χρηματικό ποσό από το υστέρημα τους, δείχνοντας έτσι την αλληλεγγύη τους σε συνανθρώπους μας αλλά και ζώα που το έχουν ανάγκη.

Με λίγο ψάξιμο στο διαδίκτυο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν τα σημεία συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης που μαζεύονται για τους πυρόπληκτους.

ΒΡΩΜΙΚΟ@blockspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου