Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021

Μεγάλη μοτοπορεία αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της COSCO

 


Από το tvxs:

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους για έβδομη ημέρα οι εργαζόμενοι στο λιμάνι του Πειραιά, διεκδικώντας την ικανοποίηση βασικών αιτημάτων, για την ασφάλεια και την υγιεινή των λιμενεργατών.

Αξίζει να σημειωθεί πως η απεργία ξεκίνησε στις 25 Οκτωβρίου, μετά τον θάνατο του 46χρονου Δημήτρη Δαγκλή την ώρα που εργαζόταν, από γερανογέφυρα στην προβλήτα ΙΙ.

Σήμερα, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα πραγματοποίησαν μοτοπορεία στο Κέντρο του Πειραιά, με κεντρικό σύνθημα «ο αγώνας μας είναι και δικός τους», εκδηλώνοντας τη συμπαράστασή τους στους απεργούς. Η μαζική μοτοπορεία που ξεκίνησε από την Αθήνα, έφτασε στην πλατεία Καραϊσκάκη, όπου και ενώθηκε με την μοτοπορεία των απεργών εργαζομένων της COSCO. Στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν προς τα δικαστήρια Πειραιά, φτάνοντας τελικά έξω από τα γραφεία της COSCO.



Στο μεταξύ νέα αίτηση- η τέταρτη μέχρι στιγμής- ασφαλιστικών μέτρων προκειμένου να κηρυχθεί η απεργία παράνομη κατέθεσε σήμερα η εργοδοσία στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά. Για τις τρείς προηγούμενες το δικαστήριο έκρινε την απεργία «παράνομη».

Νωρίτερα το Εργατικό Κέντρο Πειραιά ανάρτησε γιγαντοπανό στον Πύργο του Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου