Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

Κινητοποιήσεις φοιτητών για την πανεπιστημιακή αστυνομία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

 Κινητοποιήσεις των φοιτητών πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης κατά του νέου νόμου πλαίσιο για τα ΑΕΙ και της εισόδου της Αστυνομίας στους χώρους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε πορεία προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με συνθήματα κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας και του νέου νόμου – πλαίσιου για την ανώτατη εκπαίδευση.

Μάλιστα από τα ξημερώματα της Παρασκευής, εκατοντάδες φοιτητές, μαζί με εργαζόμενους και άλλους πολίτες, βρίσκονται στην πύλη της Πανεπιστημιούπολης του Ζωγράφου, εντός του Πολυτεχνείου, αλλά και στα άλλα ΑΕΙ όπου σχεδιάζεται παρουσία των ΟΠΠΙ (Πολυτεχνειούπολη, ΑΣΟΕΕ και ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη).

Την ίδια στιγμη στην Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας των φοιτητών του ΑΠΘ έξω από την πρυτανεία του ιδρύματος για την πανεπιστημιακή αστυνομία. Ήδη από το πρωί φοιτητές περιφρουρούν τις σχολές που τελούν υπό κατάληψη, ενώ παρά την δυνατή βροχή διαδήλωσαν στο ΑΠΘ αναρτώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του πανεπιστημιακού ασύλου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου