Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022

«Πρωταθλήτρια» στην ανεργία των νέων η Ελλάδα στην Ε.Ε.

 Από το efsyn.gr:

Θλίψη προκαλούν τα στοιχεία που δημοσίευσε χθες η Eurostat για τα ποσοστά ανεργίας στην Ε.Ε. και τη χώρα μας και μάλιστα εν μέσω περιόδου μεγάλης οικονομικής κρίσης και ραγδαίας αύξησης πληθωρισμού και ακρίβειας.


Η Ελλάδα, λοιπόν, έρχεται πρώτη σε ποσοστό ανεργίας των νέων με 38,6%, αριθμό που αποτελεί άνοδο δέκα μονάδων από τον Μάρτιο του 2022, όταν ήταν στο 26%. Η χώρα μας κατατάσσεται στην πρώτη θέση εντός της Ένωσης με την Ισπανία (28,9%) και την Ιταλία (23,8%) να ακολουθούν με μεγάλη απόσταση. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Απρίλιο του 2022 το μέσος όρος εντός Ε.Ε., αλλά και ευρωζώνης στην ανεργία των νέων ήταν 13,9% και τον Μάρτιο 14%.




Όλα αυτά σε μια περίοδο κατά την οποία η κυβέρνηση συνεχίζει να χύνει κροκοδείλια δάκρυα για το brain drain, να ανακοινώνει έωλα σχέδια και πρωτοβουλίες για μείωση της ανεργίας. Βέβαια, ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας κάλεσε προσφάτως τους νέους να βλέπουν... ολιστικά τη ζωή και να μην ασχολούνται με τον μισθό τους.


Γενικώς στην ανεργία, άλλωστε, η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση (12,7%) πίσω μόνο από την Ισπανία η οποία καταγράφει ποσοστό 13,3%. Τις καλύτερες επιδόσεις καταγράφουν η Γερμανία και η Πολωνία (3%), η Ολλανδία (3,2%) και η Τσεχία (2,4%).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου