Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Χαλκιδική / «Είκοσι αστυνομικοί, είκοσι μπράβοι ήρθαν για να μας πετάξουν από το σπίτι μας»

 


Από το tvxs:


Σε μια ξύλινη καλύβα που έστησε το Συνδικάτο Οικοδόμων  πέρασαν τη νύχτα ο 82χρονος Θεόφιλος Τζαχουνίδης και η οικογένειά του, μετά από την βίαιη έξωση από το σπίτι του – για δεύτερη φορά – στα Φλογητά Χαλκιδικής, την Τρίτη.

Η επιχείρηση της έξωσης έγινε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ, όπως περιγράφει το ρεπορτάζ του 902.gr, οι χώροι του σπιτιού άδειασαν άρον άρον και τα προσωπικά αντικείμενα του ηλικιωμένου ανάπηρου στοιβάχτηκαν στο πεζοδρόμιο έξω από το σπίτι.

Η αστυνομία προσήγαγε τον εγγονό του που αντέδρασε και την κόρη του μετά από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος της η δικαστική επιμελήτρια.

Ο κ. Θεόφιλος μιλώντας στο xalkidikipolitiki, ανέφερε ότι δεν έχει που αλλού να πάει. «Δεν φεύγω από εδώ, δεν έχω να πάω πουθενά. Παίρνω 300 ευρώ. Πού είναι η Δικαιοσύνη και το κοινωνικό κράτος. Είκοσι αστυνομικοί, είκοσι μπράβοι ήρθαν για να μας πετάξουν από το σπίτι μας».

Ο δικηγόρος του 82χρονου, Φώτης Μπαμπάνης, μιλώντας στο Open κατήγγειλε ότι οι αστυνομικοί παρανόμησαν με δόλο καθώς ισχύει ακόμα η προσωρινή διαταγή και μέχρι τον Φεβρουάριο οπότε και θα συζητηθούν τα κυρίως ασφαλιστικά μέτρα.

Όπως ανέφερε παρά το γεγονός ότι η κόρη του 82χρονου επέδειξε στους αστυνομικούς την προσωρινή διαταγή, εκείνοι την συνέλαβαν.


Από το tvxs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου