Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023

Το «όχι» των κατοίκων για το Μετρό και κόψιμο δέντρων στα Εξάρχεια

 Με αφορμή την κατασκευή σταθμού Μετρό στην πλατεία και το κόψιμο δέντρων στην περιοχή. 


 Εκατοντάδες διαδηλωτές, με συνθήματα και  πανό που έγραφαν: «Όχι Μετρό στην πλατεία», «Τα Εξάρχεια θα μείνουν γειτονιά», «Κάτω τα χέρια από την πλατεία», «Τα δέντρα θα μείνουν στην πλατεία».


Στο πλαίσιο αυτό, η Συνέλευση «Όχι Μετρό στην πλατεία Εξαρχείων» απηύθυνε κάλεσμα προς κατοίκους και αλληλέγγυους να περιφρουρήσουν την πλατεία και να μην αφήσουν να προχωρήσει η καταστροφή και η κοπή των δέντρων.


Λίγο μετά το τέλος της πορείας επικράτησε ένταση μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών. Σύμφωνα με την Αστυνομία, στην οδό Βαλτετσίου, διμοιρία των ΜΑΤ προχώρησε σε περιορισμένη χρήση χημικών για να απωθήσουν τους διαδηλωτές, που προσπάθησαν να φτάσουν στην πλατεία, ενώ κάποιοι έβαλαν φωτιές σε κάδους στις οδούς Βαλτετσίου, Μπενάκη και Κωλέττη.

Νωρίτερα, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από την καλυμμένη με λαμαρίνες, συρματόφρακτη πλατεία, με φορείς και δημοτικές παρατάξεις να αναζητούν τρόπους να ανακόψουν την καταστροφή που διαπράττουν υπουργείο Υποδομών και Ελληνικό Μετρό. 

Από την πλευρά της η Εισαγγελία Πρωτοδικών προέβη σε σύσταση (χωρίς δεσμευτική ισχύ), ζητώντας την προσωρινή διακοπή του έργου του μετρό στα Εξάρχεια, μέχρι να διευκρινιστούν οι συνθήκες υπό τις οποίες γίνονται οι εργασίες κοπής δέντρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου