Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2011

ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΤΟΝ... ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟ


Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν το απόγευμα της Παρασκευής περίπου 150 άτομα έξω από το δημαρχείο Χολαργού, στο αμφιθέατρο του οποίου ήταν προγραμματισμένη ομιλία του υφυπουργού Ναυτιλίας Άδωνι Γεωργιάδη, του εκπροσώπου Τύπου του ΛΑΟΣ Κώστα Αϊβαλιώτη και του Περιφερειακού Συμβούλου Αττικής Μπάμπη Καραθάνου.

Οι συγκεντρωμένοι επεφύλασσαν θερμή υποδοχή στον νέο υφυπουργό. Οι δημότες δηλώνουν πλέον αγανακτισμένοι από τα χαράτσια, τις οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων και θεώρησαν τουλάχιστον "ειρωνική" την παρουσία των πολιτικών στην περιοχή τους, προκειμένου να δώσουν ομιλία για την προοπτική της χώρας και την οικονομική της εξέλιξη.

Έτσι η ομάδα πολιτών "Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Χολαργού - Παπάγου", αποπειράθηκε να ακυρώσει την προγραμματισμένη εκδήλωση με θέμα "Προτάσεις για την έξοδο της πατρίδας από την κρίση, ενημέρωση για τα επιτεύγματα του ΛΑΟΣ".

Ένταση προκλήθηκε όταν δυνάμεις της αστυνομίας θέλησαν να κρατήσουν σε απόσταση τους συγκεντρωμένους διαδηλωτές.

Οι κάτοικοι από την πλευρά τους, δεν ανέχτηκαν τη στάση της αστυνομίας και με συνθήματα, αλλά και φωνές προσπάθησαν να τους απωθήσουν.

1 σχόλιο:

 1. Η ανακοίνωση των κατοίκων, όπως δημοσιεύτηκε σε blogs, έχει ως εξής:

  "Στο σβέρκο μας κάθισε για τα καλά μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας με πρωθυπουργό τον πρώην υποδιευθυντή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, πρώην πρόεδρο της Τράπεζας της Ελλάδας και μέχρι πρότινος άμισθο οικονομικό σύμβουλο του Γ.Παπανδρέου, μέλος της ευρωπαϊκής Goldman Sachs. ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, Μπακογιάννη, ΣΕΒ και όλα τα ΜΜΕ συμφώνησαν ότι ήρθε για το καλό μας.

  Μέσα σε αυτή τη συγκυρία και -προκλητικά- μια μέρα μετά τη 17 Νοέμβρη, το ΛΑΟΣ οργανώνει εκδήλωση στο Δημαρχείο Χολαργού με ομιλητές τους Αϊβαλιώτη Κων/νο, Γεωργιάδη Άδωνη, Καραθάνο Μπάμπη με θέμα: "Προτάσεις για την έξοδο της πατρίδας από την κρίση, ενημέρωση για τα επιτεύγματα του ΛΑ.Ο.Σ".

  Σαν κάτοικοι αποφασίσαμε να την ματαιώσουμε και να δηλώσουμε σε όλους του τόνους πως είναι ανεπιθύμητοι.

  Να την ματαιώσουμε, γιατί το ΛΑΟΣ είναι άμεσα υπεύθυνο για την μείωση των μισθών και των συντάξεων, τις εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις, την εργασιακή εφεδρεία, τις ιδιωτικοποιήσεις, τα χαράτσια, τα μνημόνια, την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, τη διαρκή υποτίμηση της ζωής μας. Ας μην ξεχνάμε ότι, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν ιδέα του προέδρου του ΛΑΟΣ η προσφυγή στο ΔΝΤ.

  Να την ματαιώσουμε, γιατί το ΛΑΟΣ είναι άμεσα υπεύθυνο για τα ρατσιστικά πογκρόμ, τον κουκουλονόμο, τη σκλήρυνση της κατασταλτικής πολιτικής, τους τρομονόμους, την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

  (...) Κανείς δεν πρέπει να σκύψει το κεφάλι και να κάνει πίσω. Αν νικήσουν θα δουλεύουμε σα σκλάβοι σε "Ειδικές Οικονομικές Ζώνες" και θα ζούμε σα δουλοπάροικοι.

  Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στην πολιτική και οικονομική ελίτ. Ενάντια στην Τρόϊκα και το πολιτικό προσωπικό της. Με δυναμικές απεργίες και διαδηλώσεις, με τη στοχοποίηση όσων ευθύνονται για την εξαθλίωσή μας, με την οργάνωση της κοινωνικής στάσης πληρωμών (σε νοσοκομεία, εφορίες, ΔΕΗ, τράπεζες, διόδια κλπ), με τους ελεύθερους κοινωνικούς χώρους που πρέπει να ξεπηδήσουν σε κάθε γειτονιά, με τα ανταλλακτικά-χαριστικά παζάρια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή