Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΑΝ ΤΟΝ ΤΖΟΥΜΑΚΑ


Κακήν κακώς αποχώρησε το βράδυ της Πέμπτης από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο ο πρώην υπουργός του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Στέφανος Τζουμάκας. Αιτία, οι διαμαρτυρόμενοι φοιτητές και συγκεντρωμένοι που φώναζαν συνθήματα κατά του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και των στελεχών του.

Το επεισόδιο σημειώθηκε στις 20:00 το βράδυ, στον χώρο του τμήματος Ιστορίας, όταν συναντήθηκε το γνωστό στέλεχος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με τους συγκεντρωμένους που εκείνη την ώρα κατέφθαναν, μετά το τέλος της πορείας για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου.

Συγκεντρωμένοι φοιτητές απαίτησαν από τον πρώην υπουργό να προχωρήσει σε αποδοκιμασία της σημερινής κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της πολιτικής του Μνημονίου, με τον κ. Τζουμάκα να δηλώνει ενώπιον των συγκεντρωμένων -σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες- ότι είναι κατά του νόμου-πλαισίου για τα Α.Ε.Ι.. Ωστόσο, τα πνεύματα οξύνθηκαν εκ νέου και, τελικά, το στέλεχος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. αποχώρησε, αφού προηγουμένως είχαν αποχωρήσει η γραμματέας της Ν.Ε. του κόμματος Α. Δαγκλή και ο πρώην γραμματέας Μ. Μπούκας.

Όταν έφυγαν τα πολιτικά στελέχη, οξύνθηκαν τα πνεύματα μεταξύ μικρής μερίδας φοιτητών της ΠΑΣΠ και διαδηλωτών που συμμετείχαν στην πορεία και επακολούθησαν μικροσυμπλοκές, από τις οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, υπέστησαν ελαφρές αμυχές τρεις φοιτήτριες, που οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου