Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΣΠΙΤΙ... ΚΟΧΥΛΙ!


Αν μέχρι τώρα κάνατε απλώς συλλογές από βότσαλα και κοχύλια, μια οικογένεια από το Μεξικό σάς δίνει μια πιο προχωρημένη ιδέα. Ένα σπίτι - κοχύλι!

Η αρχιτεκτονική ομάδα Arquitectura Orgánica ανέλαβε να φέρει σε πέρας το πρωτότυπο έργο. Έπρεπε να ανακατασκευάσει ένα κατά τα άλλα συνηθισμένο σπίτι, που βρισκόταν στα περίχωρα της πόλης, έτσι ώστε να μοιάζει με τεράστιο κοχύλι.

Το «θαλάσσιο» σπίτι κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από ένα ανθεκτικό υλικό, το οποίο αποτελείται από χαλύβδινο σύρμα και υπερ-πυκνό σκυρόδεμα και η δομή του είναι τόσο ισχυρή, που μπορεί να αντέξει μεγάλους σεισμούς αλλά και διάφορες άλλες φυσικές καταστροφές, ενώ η συντήρησή του απαιτεί πολύ χαμηλό κόστος.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό του και βλέποντας τα χρώματα και το βοτσαλένιο μπάνιο, αισθανόμαστε σαν να έχουμε κάνει μια απευθείας βουτιά στον βυθό.

Πράγματι, ολόκληρο το σπίτι μάς δίνει την αίσθηση ότι βρισκόμαστε σε ένα τεράστιο κοχύλι, που έχει ξεβραστεί στη στεριά, και είναι τόσο έντονη, που περιμένουμε να ακούσουμε τους ήχους των κυμάτων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου