Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Κουκούλωσαν την κακοποίηση των "τεσσάρων"

Λάδι βγάζουν τους αστυνομικούς που συνέλαβαν και στη συνέχεια συνόδευσαν στην Αστυνομική Διεύθυνση τους τέσσερις ληστές των τραπεζών στο Βελβεντό Κοζάνης.

Οι αρμόδιοι της ΕΛ.ΑΣ., μετά τη διεξαγωγή εσωτερικής έρευνας σχετικά με τις καταγγελίες περί κακοποίησης των συλληφθέντων, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι μώλωπες και τα τραύματα που φέρουν οι τέσσερις νεαροί οφείλονται στην πάλη σώμα με σώμα τη στιγμή της σύλληψής τους.

Ήταν, άλλωστε, αναμενόμενο. Το πόρισμα της ΕΔΕ ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής σε συνέντευξη Τύπου στο Αρχηγείο της Αστυνομίας. Η ΕΛ.ΑΣ. επικαλούμενη αυτόπτες μάρτυρες ισχυρίζεται ότι έγινε συμπλοκή στην πόλη της Βέροιας και ως εκ τούτου υπάρχουν τα ίχνη τραυμάτων στα πρόσωπα των συλληφθέντων.

Υποστηρίζει, επίσης, ότι κατά την προσαγωγή τους στο Αστυνομικό Τμήμα Βέροιας τα τραύματα ήταν ήδη εμφανή και άρα οι τέσσερις νεαροί δεν υπήρξαν θύματα κακοποίησης μετά τη σύλληψή τους.
Υπάρχουν ωστόσο μαρτυρίες και ενδείξεις αλλά και «διαρροές» από την ίδια την αστυνομία, σύμφωνα με τις οποίες αστυνομικοί που υπηρετούν σε αυτήν την περιοχή επέδειξαν «υπερβάλλοντα ζήλο» και κακοποίησαν τους κρατουμένους μετά τη σύλληψη. Όλα τα παραπάνω τα αρνείται κατηγορηματικά η ΕΛ.ΑΣ. και στην προσπάθειά της να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ομιλεί ακόμη και για ρωμαλέο σωματότυπο των αστυνομικών έναντι των τεσσάρων νεαρών, καλύπτοντας έτσι τις επιπτώσεις από τη σωματική επαφή-πάλη που σημειώθηκε κατά τη σύλληψη.

Με λίγα λόγια, η αστυνομία ισχυρίζεται ότι οι μώλωπες και τα τραύματα οφείλονται στη ρωμαλεότητα των οργάνων της τάξης και όχι σε εκούσιο ξυλοδαρμό των συλληφθέντων. Ο διευθυντής Εσωτερικών Υποθέσεων, Παναγιώτης Στάθης, ανέφερε ότι, μετά την προσαγωγή των τεσσάρων νεαρών στην Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας ο ένας εξ αυτών, ο 20χρονος, μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Βέροιας.

O ίδιος τόνισε ότι συνεχίζεται η προδικαστική έρευνα, για την οποία -όπως είπε- δεν μπορεί να δώσει στοιχεία.

Από Zoygla.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου