Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Εικόνες από την Τσαρίτσανη: Πώς έδιωξαν τη Χρυσή Αυγή

Την οργή των πολιτών της Τσαριτσάνης προκάλεσε η εμφάνιση ομάδας Χρυσαυγιτών στην εκδήλωση της Κυριακής για το ολοκαύτωμα του χωριού. Μάλιστα, τα μέλη της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τον βουλευτή Λάρισας Αλεξόπουλο Χρυσοβαλάντη, θέλησαν να καταθέσουν στεφάνι, ωστόσο βρέθηκαν απέναντι στους κατοίκους και το δήμαρχο Ελασσόνας.
Ειδικότερα, με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από το Ολοκαύτωμα της Τσαριστάνης, ομάδα στελεχών της Χρυσής Αυγής εμφανίστηκε στην πλατεία της περιοχής, προκειμένου να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο.


Άμεση ήταν η αντίδραση των πολιτών,
οι οποίοι απαίτησαν την άμεση απομάκρυνση τους. Μάλιστα, ο δήμαρχος Ελασσόνας Γιώργος Πασχόπουλος, που ήταν παρόν στην εκδήλωση εκπροσωπώντας το δήμο, ανακοίνωσε την ακύρωση της εκδήλωσης.

Ωστόσο, οι Χρυσαυγίτες επέμεναν να μην αποχωρούν και τότε οι κάτοικοι του χωριού πήραν την κατάσταση στα χέρια τους, δημιουργώντας ανθρώπινες αλυσίδες και αναγκάζοντάς τους ουσιαστικά να απομακρυνθούν από το σημείο.

Μετά το γεγονός αυτό, η εκδήλωση συνεχίστηκε κανονικά. Στεφάνια κατέθεσε ο Μορφωτικός Σύλλογος Τσαριτσάνης, ο Σύλλογος Γυναικών, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Τσαριτσάνης, το τοπικό παράρτημα της ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η βουλευτής Ηρώ Διώτη, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ και ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Παιδής.

Απο το tvxs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου