Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΤΟ 73% ΘΕΩΡΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ

Το 73% των πολιτών θεωρεί ότι οι λύσεις τις οποίες υποδεικνύει εδώ και 3 χρόνια το Μνημόνιο δεν είναι οι ενδεδειγμένες, σύμφωνα με το Οικονομικό Βαρόμετρο το οποίο διενέργησε η Alco για το ΕΒΕΑ. «Το μνημόνιο ήταν ένα μεγάλος λάθος», συμπεραίνει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κώστας Μίχαλος.


Σύμφωνα με την ποσοτική έρευνα* της Alco, στην οποία καταγράφηκε ένα ποσοστό αποχής της τάξης του 10%, περισσότεροι από 5 στους 10 (56%) υποστήριξαν ότι η κυβέρνηση πρέπει να σκληρύνει τη στάση της. Το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό (26%) συγκέντρωσε η επιλογή να παραιτηθεί η υπάρχουσα κυβέρνηση και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές. Το τρίτο μεγαλύτερο ποσοστό (9%) επέλεξε την απάντηση η κυβέρνηση να συνεχίσει στην ίδια πορεία.

Ο δείκτης αισιοδοξίας αυξήθηκε κατά 2% σε σύγκριση με την προηγούμενη αντίστοιχη έρευνα. Ο δείκτης απαισιοδοξίας μειώθηκε κατά 1%. Ειδικότερα, η πλειοψηφία των πολιτών είναι απαισιόδοξη για την πορεία των δημόσιων οικονομικών σε ποσοστό 72%. Μόλις το 17% είναι αισιόδοξο. Το 11% των ερωτηθέντων απείχε από την ερώτηση.

«Οι επιλογές των πολιτών στα ζητήματα που έθεσε η έρευνα είναι σαφής. Το μνημόνιο ήταν ένα μεγάλος λάθος. Η κυβέρνηση πρέπει να σκληρύνει τη στάση της έναντι στη τρόικας. Τέλος, οι πολίτες προκρίνουν αλλαγές στα υπουργεία που ασχολούνται με το κοινωνικό κράτος και την καθημερινότητα έναντι εκείνων που ασχολούνται με την οικονομία», δήλωσε ο Κ.Μίχαλος.

*Η έρευνα διενεργήθηκε στο διάστημα μεταξύ 23 και 26 Απριλίου, σε δείγμα 1.000 ατόμων, ηλικίας 18 και άνω από όλη την Ελλάδα, μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων.
 
Απο: http://www.enet.gr/
ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου