Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στους συλληφθέντες από τους κατοίκους της Ιερισσού

Οδοφράγματα στις εισόδους της Ιερισσού Χαλκιδικής έχουν στήσει οι κάτοικοι του χωριού, ενώ προγραμματίζουν κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη, διαμαρτυρόμενοι για τη σύλληψη των δύο συντοπιτών τους, οι οποίοι φέρονται να συμμετείχαν στην εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές.
Σειρά κινητοποιήσεων αλληλεγγύης στους δύο συλληφθέντες προγραμματίζουν κάτοικοι της Ιερισσού μαζί με τις επιτροπές αγώνα από τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή το απόγευμα, θα μοιράσουν ενημερωτικό υλικό μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
 
Την Παρασκευή θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης όπου κρατούνται οι δύο συλληφθέντες από την Τετάρτη. 
 
Το Σάββατο θα διαδηλώσουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. 
 
Σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο της πόλης θα προχωρήσουν την Κυριακή, ημέρα που θα απολογηθούν οι δύο κατηγορούμενοι.
 
Το ΚΚΕ απηύθυνε έκκληση για οργανωμένη αντίδραση «στην κυβερνητική προπαγάνδα του "Νόμος και Τάξη" που σημαδεύουν το λαό και που θα συνοδεύουν όλο και περισσότερο την αντιλαϊκή πολιτική». 
 
Έκανε λόγο για "καταδρομικού" χαρακτήρα εισβολή της αστυνομίας σε σπίτια στην Ιερισσό που «είχε στόχο την επίδειξη πυγμής και τον εκφοβισμό των κατοίκων που αγωνίζονται ενάντια στην παράδοση του ορυκτού πλούτου της περιοχής σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα».
 
 
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου