Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Απεργιακό «μπλακ άουτ» αύριο στη χώρα

Απεργιακό «μπλακ άουτ» αύριο στη χώρα



Σε απεργία κατέρχονται αύριο οι εργαζόμενοι σε διάφορους τομείς, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχουν προαναγγείλει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 π.μ. Κλαυθμώνος. Σε κινητοποιήσεις προχωρά και το ΠΑΜΕ και η συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ. στην πλατεία Ομονοίας.

Στάση εργασίας πραγματοποιούν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ, από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο και τον προαστιακό προχωρούν σε 24ωρη απεργία. Και στη Θεσσαλονίκη, τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα κινηθούν με προσωπικό ασφαλείας.

Η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή 78Ν «ΚΤΕΛ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ» θα λειτουργήσει κανονικά από τις 10.10 το βράδυ έως τις 6.25 το πρωί. Επίσης θα κινηθεί ένα ειδικά διασκευασμένο λεωφορείο για τη δωρεάν μετακίνηση των ΑμεΑ στην πρωινή και ένα στην απογευματινή βάρδια.

Στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ συμμετέχουν η ΟΛΜΕ αλλά και η ΠΝΟ, με αποτέλεσμα τα πλοία σε όλα τα λιμάνια της χώρας να μείνουν ακινητοποιημένα από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Στην απεργία συμμετέχουν ακόμη οι εργαζόμενοι στους δήμους, στα νοσοκομεία (σ.σ. απεργία σήμερα και αύριο. Την Πέμπτη διοργανώνουν διαμαρτυρία έξω από το υπ. Υγείας στις 12.00), οι δικηγόροι της Αθήνας οι οποίοι αντιδρούν κατά του νέου Ασφαλιστικού και της επικείμενης εφαρμογής του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας έχει εξαγγείλει για αύριο τετράωρη στάση εργασίας από τις 12.00 έως 16.00 και κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης η υπηρεσία θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου