Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Συλλέκτης έδωσε 156.000 ευρώ για αυτό το αυτοκίνητο


5
Το Peel P50 θεωρείται το μικρότερο όχημα που έχει κατασκευαστεί ποτέ, πέρασε τη γραμμή παραγωγής το 1964 και είναι το μοναδικό στην ιστορία που δημιουργήθηκε στο Isle of Man της Βρετανίας. 

Παράχθηκαν μόλις 50 μονάδες, εκ των οποίων σώζονται σήμερα οι 27. Η αρχική του τιμή ήταν 199 λίρες Αγγλίας, δηλαδή περίπου 3.770 λίρες σε σημερινή αξία. Πριν από λίγες μέρες ωστόσο, ένας άγνωστος συλλέκτης προσέφερε το απίστευτο ποσό των 156.000 ευρώ προκειμένου να το κάνει δικό του. 

Το συλλεκτικό P50 δημοπρατήθηκε από τον οίκο RM Sotheby’s κατά τη διάρκεια του Amelia Concours d’Elegance. Η τιμή που έπιασε εξέπληξε ακόμα και τους υπευθύνους του οίκου, με τις προσφορές να ξεπερνούν κάθε προσδοκία. Το τρίκυκλο όχημα τροφοδοτείται από έναν κινητήρα 49 κ.εκ., αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 61 χλμ./ώρα και διαθέτει τρεις ταχύτητες. 

Σε περίπτωση που ο οδηγός επιθυμεί να κάνει όπισθεν, πρέπει να βγει από το όχημα, να το σηκώσει από τις ειδικές λαβές και να το γυρίσει προς την κατεύθυνση που επιθυμεί. Φυσικά, μπορεί να κινηθεί μόνο μέσα στα αστικά κέντρα, με τη μέση κατανάλωση καυσίμου να είναι κάτω από 2,8 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

Απο zoygla.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου