Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Ζητούνται Νίντζα για τουριστικό θέρετρο. Μισθός ικανοποιητικός


Ιαπωνική περιφέρεια ζητά σε αγγελία της να προσλάβει έξι νίντζα με άριστες γνώσεις ανατολίτικων πολεμικών τεχνών. Αφαίρεση ζωής με σπαθί Σαμουράι δεν θεωρείται... απαραίτητη
Περιφέρεια της Ιαπωνίας εξέδωσε αγγελία με την οποία αναζητά έξι νίντζα, σε μια προσπάθεια να τονώσει τον τουρισμό. Σύμφωνα με την αγγελία πρόκειται για μια εργασία πλήρους απασχόλησης, η οποία και αμοίβεται με 180.000 γεν, τουτέστιν 1.417 ευρώ μηνιαίως. Όπως αναφέρει η περιφέρεια Αΐτσι, η φυσική κατάσταση και οι ακροβατικές ικανότητες είναι απαραίτητες, με απότερο στόχο να τονωθεί ο "πολεμοχαρής" τουρισμός.
Μπορεί σε άλλες εποχές ένα νίντζα να έπρεπε να δουλεύει σαν ιδιότυπος μισθοφόρος, ειδικευμένος στην κατασκοπία, της δολοφονίες και το σαμποτάζ, όμως σήμερα το μόνο που απαιτείται είναι καλές δημόσιες σχέσεις για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Άλλωστε η εμπειρία στο... πεδίο της μάχης ως νίντζα δεν είναι απαραίτητη. Οι ιδανικοί υποψήφιοι θα πρέπει να "απολαμβάνουν να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, παρά το γεγονός πως είναι μυστικοί νίντζα" αναφέρει ο υπεύθυνος τουρισμού της περιφέρειας Σατόσι Αντάχι.
Επιπλέον, οι επίλεκτοι θα πρέπει να γνωρίζουν και ξένες γλώσσες, κατά κύριο λόγο αγγλικά, ενώ αποτελεί άμεση ανάγκη να γνωρίζουν καλά την ιαπωνική ιστορία. Οι επικρατούντες θα πρέπει να είναι έτοιμοι να καταπλήξουν τους θεατές τους με ανάποδες κλωτσιές και επίδειξη με σπαθιά ως τα τέλη Απριλίου.
Η περιφέρεια φυσικά δεν είναι η πρώτη που σκέφτηκε την ατραξιόν. Η γειτονική περιφέρεια, Ίγκα, έχει ιδρύσει μουσείο νίντζα, στο οποίο εκτός φυσικά από ιστορία, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πραγματικούς νίντζα επί τω έργω, επιλογή που όπως όλα δείχνουν έχει αποδώσει καρπούς. Άλλωστε, κάπως έτσι η Ίγκα, έχει οικειοποιηθεί τον τίτλο της "πόλης των νίντζα", αφού από την περιοχή αναδύθηκαν τον 15ο αιώνα δεκάδες νίντζα.

Πηγή: BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου