Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

«Σινεμά ο Παράδεισος» για προσφυγόπουλα στην Κοζάνη


Φιλοξενία και ψυχαγωγία για 439 πρόσφυγες στο κλειστό γυμναστήριο Λευκόβρυσης
«Σινεμά ο Παράδεισος» για προσφυγόπουλα στην Κοζάνη
Αθήνα 
Στην Κοζάνη, δήμος, φορείς και εθελοντές κινητοποιήθηκαν άμεσα μέσα στο Σαββατοκύριακο, προκειμένου να οργανωθούν για την φιλοξενία των 439 προσφύγων. Δεν άνοιξαν μόνο το κλειστό γυμναστήριο Λευκόβρυσης και παρείχαν φαγητό και βασικά είδη πρώτης ανάγκης, αλλά έστησαν και ένα αυτοσχέδιο «κινηματογράφο» για να παρακολουθήσουν τα περίπου 200 παιδιά ταινίες του Τσάρλι Τσάπλιν.

Η ιδέα προβολής ταινίας για τα παιδιά που φιλοξενούνται στο κλειστό της Λευκόβρυσης στην Κοζάνη  έγινε πραγματικότητα χάριν στην διάθεση και το μεράκι των δεκάδων εθελοντών που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην βραδινή βάρδια του κλειστού γυμναστηρίου.

Με εξοπλισμό  που έφεραν κάποιοι εθελοντές από το σπίτι τους, και κάποιες ταινίες του Τσάρλι Τσάπλιν για αρχή στήθηκε, στα γρήγορα μια μικρή αίθουσα σινεμά.

Όσοι τυχεροί βρέθηκαν στο χώρο διαπίστωσαν την απερίγραπτη χαρά των παιδιών ζωγραφισμένη στα πρόσωπα τους, όταν κατάλαβαν τι θα ακολουθούσε.

Στο κλειστό γυμναστήριο της Λευκόβρυσης φιλοξενούνται 439 πρόσφυγες εκ των οποίων τα 200 είναι παιδιά. Τα περισσότερα είναι προσχολικής ηλικίας ενώ υπάρχουν και πολλά βρέφη από ημερών έως ενός έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου