Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Οι γυναίκες της Πτολεμαΐδας μαγειρεύουν 900 μερίδες φαγητού για τους πρόσφυγες στην Κοζάνη

Οι γυναίκες της Πτολεμαΐδας μαγειρεύουν 900 μερίδες φαγητού για τους πρόσφυγες στην Κοζάνη


Στον πίνακα ανακοινώσεων του χώρου φιλοξενίας των προσφύγων στην Κοζάνη και στο ημερήσιο πρόγραμμα εργασιών αναφέρει ότι, σήμερα, ετοιμάζουν φαγητό οι γυναίκες της Πτολεμαΐδας. Είναι η «Κίνηση Γυναικών Εορδαίας» που αντί για εκδηλώσεις, εορτασμούς και άλλες πρωτοβουλίες, αποφάσισαν την Ημέρα της Γυναίκας, 8 Μαρτίου, να προσφέρουν συσσίτιο για τους 439 πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην Λευκόβρυση Κοζάνης.


Προμηθεύτηκαν τα υλικά και με τη βοήθεια ενός τοπικού εργαστηρίου θα μαγειρέψουν 900 μερίδες φαγητού για το μεσημεριανό γεύμα και το βραδινό δείπνο. 

«Αποφασίσαμε σήμερα να μην κάνουμε καμία εκδήλωση και να εργαστούμε ετοιμάζοντας φαγητό για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται προσωρινά στην Κοζάνη» αναφέρει στο ΑΠΕ -ΜΠΕ το μέλος της κίνησης Γυναικών Θεοδώρα Γούλιαρου. «Γιορτάζουμε σήμερα και αφιερώνουμε την ημέρα στις γυναίκες πρόσφυγες με τα παιδιά τους, που αναγκάστηκαν να αναζητήσουν σε άλλη χώρα τη συνέχιση της ζωής τους» σημειώνει. 

Η Κίνηση Γυναικών Εορδαίας τους τελευταίους μήνες πραγματοποίησε συλλογή τροφίμων, ρουχισμού, ειδών προσωπικής υγιεινής, παπουτσιών κ.λπ., τα οποία απέστειλε στους χώρους υποδοχής που έχουν στηθεί στα νησιά, αργότερα στην Ειδομένη και τώρα στο χώρο φιλοξενίας του Δήμου Κοζάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου