Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016

Αντιφασιστικό τριήμερο για την επέτειο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα

Αντιφασιστικό τριήμερο για την επέτειο δολοφονίας του Παύλου ΦύσσαΤριήμερο κινητοποιήσεων διοργανώνει στις 17, 18 και 19 Σεπτεμβρίου η Κίνηση Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπακιά.

Συγκεκριμένα τα μέλη της κίνησης με σύνθημα «δεν ξεχνάμε-δεν συγχωρούμε, στη φυλακή για πάντα οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής» καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν:

-το Σάββατο 17 Σεπτέμβρη, στη διαδήλωση στο Κερατσίνι που θα πραγματοποιηθεί στις 6μμ,με πορεία ξεκινώντας από το μνημείο όπου δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας στην πρώην οδό Τσαλδάρη και νυν αντιφασίστα Παύλου Φύσσα.

-την Κυριακή 18 Σεπτέμβρη, στη συναυλία Rapmonster που θα διεξαχθεί στον ΟΛΠ στον Πειραιά, με πρωτοβουλία της οικογένειας και των φίλων του Παύλου Φύσσα. Προσυγκέντρωση θα γίνει στον ΗΣΑΠ Πειραιά στις 7μμ.

-τη Δευτέρα 19 Σεπτέμβρη, στην αντιφασιστική συγκέντρωση (8.30πμ) στο Εφετείο Αθήνας και στο ακροατήριο της δίκης της Χρυσής Αυγής. 

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζονται μεταξύ άλλων:

Η φασιστική απειλή δεν έχει τελειώσει με την δίκη της Χρυσής Αυγής. Οι νεοναζί επιχειρούν να επανεμφανιστούν στις γειτονιές χύνοντας ρατσιστικό δηλητήριο κατά των προσφύγων και παριστάνοντας το νόμιμο κόμμα. Στην Ευρώπη, η απειλή είναι ορατή την ώρα που οι κυβερνήσεις υλοποιούν τις πολιτικές του ρατσισμού, της ισλαμοφοβίας και των κλειστών συνόρων της ΕΕ φρούριο, την ώρα που ο πόλεμος στη Συρία κλιμακώνεται μαζί με τις φρίκη των βομβαρδισμών από τους ιμπεριαλιστές.

Ξεκινά ταυτόχρονα η διοργάνωση Διεθνούς Συνάντησης κατά του ρατσισμού και του φασισμού στην Αθήνα, στις 15-16 Οκτώβρη με την συμμετοχή κινημάτων από πολλές χώρες, την Βρετανία, την Γερμανία, την Γαλλία, την Τουρκία, την Αυστρία, την Πολωνία, την Ολλανδία, την Δανία, την Καταλωνία, την Ιρλανδία, την Σκωτία κα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου