Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Μια νέα θρησκεία... γεννιέται: Ο "τζενταϊσμός" από τα Star Wars!

Μια νέα θρησκεία... γεννιέται: Ο "τζενταϊσμός" από τα Star Wars!


Αυτό που ξεκίνησε ως ένα αστείο και διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο, μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το 2001, έχει γίνει πλέον πρόβλημα, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι δυσκολεύονται να ξεχωρίσουν την πραγματικότητα από το φανταστικό.

Πρόκειται για τη «θρησκεία Jedi» που παίρνει όλα τα στοιχεία που αντιπροσωπεύονται σε μια θρησκεία, επιχειρώντας να βγάλει ένα απόσταγμα πιο μοντέρνο και πιο προσιτό, ώστε οι άνθρωποι να καταλάβουν πως εκεί έξω, υπάρχει ένα μεγαλύτερο μυστήριο. Μάλιστα, κάποιοι άνθρωποι από την Αμερική ως την Αυστραλία και τη Μεγάλη Βρετανία, άρχισαν να φτιάχνουν μέχρι και θρησκευτικά κινήματα.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες σήμερα υπάρχει η «Jedi Church» στο Κεντάκι ενώ από το 2001 γίνεται λόγος για το «Jedi census phenomenon» όπου στην Αυστραλία και στη Νέα Ζηλανδία, στις απογραφές πληθυσμού, τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι έχουν ενστερνιστεί τη «δύναμη» ως θρησκεία τους.

Στο μεταξύ Βρετανοί επιστήμονες υποστηρίζουν, ότι η φωτεινή δέσμη με την οποία μονομαχούσαν οι ήρωες του Πολέμου των Άστρων, είναι πραγματική. Μόνο που αυτό το σπαθί είναι επικίνδυνο όχι μόνο για τον αντίπαλο, όπως ισχυρίζονται, αλλά και για τον κάτοχό του.
Οι οπαδοί της θρησκείας των Τζεντάι μιμούνται τις ενδυματολογικές ιδέες των ηρώων του Star Wars, αφού φορούν κουκούλες, οπλίζονται με σπαθιά «λεπίδες του φωτός» και τηρούν έναν κώδικα που ενσωματώνει ένα μίγμα πεποιθήσεων του Βουδισμού και του Tαο. Μάλιστα, η εν λόγω θρησκεία το 2012, ήταν η πιο δημοφιλής εναλλακτική θρησκεία στην Αγγλία και την Ουαλία με χιλιάδες υποστηρικτές.

Σύμφωνα με τη διακήρυξη του «Τζενταϊσμού» που έγινε πλέον μόδα, μέσω και της ταινίας Star Wars, πιθανό μέλος της θρησκείας «μπορεί να γίνει κάποιος ασχέτως φυλής ή είδους, από όλο το σύμπαν». Τα υφιστάμενα μέλη οργανώνονται σε «εκκλησίες», στις χώρες που υπάρχουν πιστοί όπου σε πολλές από αυτές τελούνται και γάμοι! Το «φωτόσπαθο» του ιππότη είναι πάντως, προαιρετικό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου