Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

Αυτοκίνητο με οθόνη αφής 50 ιντσών

Αυτοκίνητο με οθόνη αφής 50 ιντσών


Τον περασμένο χρόνο μία ομάδα πρώην μηχανικών με εμπειρία σε κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως της BMW και της Nissan, δημιούργησαν την startup εταιρία Byton. 

Στόχος τους είναι να εισέλθουν στον χώρο του αυτοκινήτου, κατασκευάζοντας προηγμένα τεχνολογικά οχήματα. Μάλιστα, στην επερχόμενη έκθεση ηλεκτρονικών CES που θα πραγματοποιηθεί στο Λας Βέγκας, θα παρουσιάσουν το πρώτο τους μοντέλο. 

Το concept που θα δούμε ανήκει στην κατηγορία των crossover και διαθέτει μία εκπληκτική οθόνη που καλύπτει όλο το ταμπλό. Η τεράστια αυτή οθόνη είναι 50 ιντσών, έχει μήκος 1,25μ. και ύψος 20 εκατοστά. Θεωρείται μία από τις πιο προηγμένες του είδους, υποστηρίζοντας τις πιο καινοτόμες τεχνολογίες και εφαρμογές. 

Ουσιαστικά πρόκειται για μία μεγάλη τηλεόραση, μέσω της οποίας ο οδηγός μπορεί να ελέγξει κάθε λειτουργία του αυτοκινήτου. Ενσωματώνει διακόπτες διεπαφής, αισθητήρες που καταγράφουν τις κινήσεις των χεριών για έλεγχο με χειρονομίες, σύστημα φωνητικών εντολών και δυνατότητα αλλαγής του σημείου εστίασης στην επιφάνεια της οθόνης.  

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρωτότυπο όχημα και την οθόνη θα δοθούν κατά τη διάρκεια της έκθεσης CES. Στόχος της Byton είναι να το λανσάρει στην αγορά της Κίνας το 2019, καθώς έχει λάβει χρηματοδότηση από μεγάλη τοπική εταιρεία.

Από zoygla,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου