Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Συμβολική κατάληψη στα γραφεία του ΔΣΑ για την εκδικητικότητα των κατασταλτικών μηχανισμών στον αναρχικό Γ. Τσιρώνη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ:

 «Εκδικητικότητα των κατασταλτικών μηχανισμών στον αναρχικό Γ. Τσιρώνη» τιτλοφορούσαμε την ανάρτησή μας η οποία αναφερόταν στους αυστηρότατους περιοριστικούς όρους που τέθηκαν μετά την αποφυλάκιση -λόγω παρέλευσης του 18μήνου- στον Γ. Τσιρώνη μέχρι την εκδίκαση της κατηγορίας που του έχει αποδοθεί για συμμετοχή του σε ληστεία  στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στην παραλία Διστόμου, τον Αύγουστο του 2014.

Να θυμίσουμε ότι ο συνήγορος του Κώστας Παπαδάκης όταν ανακοινώθηκαν οι περιοριστικοί όροι είχε κάνει λόγο για  "εκδικητικότητα των κατασταλτικών μηχανισμών", ενώ ο ίδιος αναρχικός είχε αθωωθεί πανηγυρικά όταν οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του είχαν αποδώσει συμμετοχή στην υπόθεση της ληστείας της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Σόλωνος το 2006.
(Τότε ο Γ. Τσιρώνης είχε χαρακτηριστεί από τους μηχανισμούς της Ασφάλειας και από παπαγαλάκια των ΜΜΕ, ως μέλος των "ληστών με τα μαύρα" και επικηρύχτηκε τον Οκτώβριο του 2009 με ποσό 600.000 € από τον τότε υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη).

Σήμερα το μεσημέρι και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους προκλητικούς – εκδικητικούς περιοριστικούς όρους που έχουν επιβληθεί στον αποφυλακισθέντα αναρχικό, ομάδα νεολαίων έκανε συμβολική κατάληψη στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η αστυνομία προχώρησε σε 11 προσαγωγές.

Κείμενο που αναρτήθηκε στο indymedia αναφέρει:

Σήμερα 19 Γενάρη αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη συμβολική κατάληψη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αναρχικό σύντροφο Γρηγόρη Τσιρώνη.

Ο Δ.Σ, ως αυτοαποκαλούμενος θιασώτης της δικαιοσύνης να πάρει θέση απέναντι στην έωλη και εκδικητική δικαστική απόφαση του κατ’ οίκον περιορισμού που επιβλήθηκε στο σύντροφό μας.
Μια απόφαση που δημιουργεί μια νέου τύπου φυλακή η οποία του στερεί ακόμα και τα “δικαιώματα” των κρατουμένων που αποτελούν κεκτημένα μακροχρόνιων και σκληρών αγώνων εντός των φυλακών.

Ο περιοριστικός αυτός όρος του επιβλήθηκε αφενός λόγω της πολυετούς φυγοδικίας του που ο ίδιος επέλεξε απέναντι σε ένα σαθρό κατηγορητήριο που σχετιζόταν με την υπόθεση των ληστών με τα μαύρα -υπόθεση για την οποία τελικά αθωώθηκε, και αφετέρου για να στηρίξει τη νέα αστυνομοδικαστική σκευωρία που τον κατηγορεί εκ νέου ως μέλος των “ληστών του Διστόμου” αναβαθμίζοντας το κατηγορητήριο με δεκάδες ανεξιχνίαστες ληστείες υπό την ομπρέλα των δράσεων της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας καθιστώντας τον για ακόμα 27 μήνες αιχμάλωτο του κράτους και του κεφαλαίου και μάλιστα χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΤΣΙΡΩΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου