Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Γάζα: Πορεία ενάντια στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ - Δεκάδες τραυματίες


Επεισόδια στη Γάζα
Επεισόδια στη Γάζα  ASAF RONEL/TWITTER

Από το news247


Χρήστος Δεμέτης
:

Δεκάδες Παλαιστίνιοι διαδηλωτές έχουν τραυματιστεί από πυρά στα σύνορα στη λωρίδα της Γάζας, πριν τα εγκαίνια της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ

Η απόφαση Τραμπ να εγκαινιάσει την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερή Πόλη της Ιερουσαλήμ, άναψε φωτιές στον Αραβικό κόσμο με χιλιάδες Παλαιστινίους να ξεχύνονται στους δρόμους καθώς εκτιμούν πως Ισραήλ και ΗΠΑ οδεύουν προς το να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως επίσημη πρωτεύουσα της χώρας.
Όπως μεταδίδουν οι αρχές της Γάζας, τουλάχιστον 30 Παλαιστίνιοι έχουν ήδη τραυματιστεί από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών κατά μήκος των συνόρων με το Ισραήλ.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Haaretz, τρεις δημοσιογράφοι έχουν τραυματιστεί από Ισραηλινούς ελεύθερους σκοπευτές ενώ δύο διαδηλωτές έχουν τραυματιστεί στο κεφάλι.
Χιλιάδες Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν σε διάφορα σημεία κοντά στα σύνορα, και μικρές ομάδες επιχείρησαν να πλησιάσουν με κίνδυνο της ζωής τους τον φράκτη ασφαλείας που φρουρείται αυστηρά από τον ισραηλινό στρατό.
Νωρίτερα, οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν ότι αεροσκάφη τους έριξαν φυλλάδια στη Γάζα, προειδοποιώντας τους Παλαιστίνιους να μην πλησιάσουν στον φράχτη ασφάλειας της κοινής συνοριακής γραμμής, αλλά και να μην εμπλακούν σε δραστηριότητες απειλητικές για την ζωή τους στη διάρκεια διαδηλώσεων.
Παράλληλα, εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους "για την προστασία της κυριαρχίας και της ασφάλειας του Ισραήλ", όπως ανακοινώθηκε.
Ο Ισραηλινοί έχουν προχωρήσει στην ανάπτυξη στρατιωτικών ενισχύσεων κατά μήκος της μεθορίου με τη Λωρίδα της Γάζας, αλλά και των συνόρων της Δυτικής Όχθης, καθώς αναμένεται κλιμάκωση των επεισοδίων κατά την αυριανή ημέρα (15η Μαΐου), την ημέρα Μνήμης της Εξόδου των Παλαιστινίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου