Τρίτη 14 Απριλίου 2020

Σουηδία: Προετοιμάζουν να στείλουν ΜΑΤ στα Νοσοκομεία για να σταματήσουν τους εξαγριωμένους ασθενείς


Επιμέλεια Πάνος Αλεπλιώτης


Ο Aris Patris σχολιάζει την απόφαση της κυβέρνησης να στείλει ένοπλους αστυνομικούς στα Νοσοκομεία για την αποφυγή πιθανών διαμαρτυριών και επεισοδίων όταν τους αρνηθούν την περίθαλψη. 
Το άρθρο δημοσιεύεται στην εφημερίδα Riktpunkt του ΚΚ Σουηδίας. 
“Την ίδια στιγμή που γίνεται γνωστή η άρνηση περίθαλψης σε άτομα που έχουν προσβληθεί από Covid-19 με συνέπεια να καταλήξουν, επιλέγει το καπιταλιστικό κράτος να στείλει ομάδες καταστολής αντί για εξοπλισμό στα Νοσοκομεία της Στοκχόλμης. 
Σύμφωνα με την εφημερίδα Aftonbladet, 9 Απριλίου, η Νομαρχία και η Αστυνομία Στοκχόλμης, αποφάσισαν να υπάρχει σε επιφυλακή σώμα 20 αστυνομικών με ειδική εκπαίδευση στην καταστολή επεισοδίων.
 Από την προηγούμενη Πέμπτη είναι έτοιμο να παρέμβει σε περίπτωση διατάραξης της τάξης εξαιτίας της πανδημίας. 
Είναι σαφές πως πρόκειται για προετοιμασία καταστολής της δυσαρέσκειας που θα εκδηλωθεί όταν αρνούνται σε ασθενείς την θεραπεία λόγω της επιλογής του Σουηδικού καπιταλισμού να συνεχίζει να μην δίνει προτεραιότητα στο σύστημα Υγείας. 
Η εργατική τάξη που δέχεται τις πιο βαριές συνέπειες του ιού δεν αισθάνεται καμμία ευγνωμοσύνη που το Αριστερό κόμμα και τα άλλα κόμματα της Βουλής όλη την προηγούμενη χρονιά ανταγωνιζόταν για το ποιος θα δώσει περισσότερα μέσα και εφόδια στην Αστυνομία. 
Τώρα έρχεται το κράτος, που όλα αυτά τα κόμματα εκπροσωπούν, να εξασφαλίσει νόμο και τάξη στα υπερφορτωμένα από ασθενείς Νοσοκομεία όσο οι άνθρωποι πεθαίνουν στα σπίτια τους. 
Το ότι προτιμά το κράτος να επενδύσει σε 20-30 αστυνομικούς αποκατάστασης της τάξης αντί για 20-30 υπαλλήλους υγειονομικούς είναι βέβαια καταδικαστέο αλλά δεν μας ξαφνιάζει. Αυτός είναι ο καπιταλισμός. 
Aris Patris 
 Από το atexnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου