Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Γιατροί πήγαν να εξετάσουν κρατούμενους σε αστυνομικό τμήμα... και έφαγαν πρόστιμο «άσκοπης μετακίνησης»


Μία ακόμη ανησυχητική καταγγελία αναδεικνύει το πόσο δυσδιάκριτα αρχίζουν να γίνονται τα όρια  μεταξύ των μέτρων προστασίας από την πανδημία και της αυθαίρετης κρατικής καταστολής.
Όπως καταγγέλει ο Συντονισμός για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό, την Πέμπτη το μεσημέρι,  αντιπροσωπεία του επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Περιστερίου, «προκειμένου να πληροφορηθεί σχετικά με τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ότι στο Α.Τ. Περιστερίου κρατούνται συνωστισμένοι μετανάστες στο ίδιο κελί, οι οποίοι φοβούμενοι για την υγεία τους, έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας».
Την τετραμελή αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο Θοδωρής Μεγαλοικονόμου, ψυχίατρος, Αντωνία Βαφειάδου, πρ. δημοτική σύμβουλος Περιστερίου, Χρήστος Βαφειάδης, καθηγητής και Δημήτρης Γεωργίου, καρδιολόγος και δημοτικός σύμβουλος Ιλίου.
Ο Συντονισμός σημειώνει, ότι, οι Θ. Μεγαλοοικονόμου και Δ. Γεωργίου συμμετείχαν στην αντιπροσωπεί ως γιατροί, έχοντας μαζί τους τις ιατρικές τους ταυτότητες, ιατρικά εργαλεία για εξετάσεις, καθώς και μέσα προστασίας (μάσκες, γάντια) για να τα διαθέσουν στους κρατούμενους. «Ενώ όλοι είχαν συμπληρώσει βεβαιώσεις μετακίνησης Β4 για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη».

Οι αστυνομικοί,  «όχι μόνο αρνήθηκαν να δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία, αν οι κρατούμενοι είναι καλά στην υγεία τους, αλλά έκοψαν πρόστιμο σε όλους για άσκοπη μετακίνηση» με  «γελοίες αιτιάσεις ότι τη βοήθεια δεν την είχαν ζητήσει τηλεφωνικά οι ίδιοι οι κρατούμενοι ή η ίδια η αστυνομία!».
«Αμέσως, έγινε  τηλεφωνική παράσταση διαμαρτυρίας στο δήμαρχο και στον αντιδήμαρχο Περιστερίου από την Αντωνία Βαφειάδου και στο Α.Τ. από το δικηγόρο Θ. Συμεωνίδη και η απάντηση του διοικητή του Α.Τ. ήταν να γίνει ένσταση.».
Η καταγγελία υπογραμμίζει ότι «δεν πρόκειται για υπερβάλλοντα ζήλο των αστυνομικών οργάνων, αλλά για κράτος έλεγχου,  επιλεκτικών απαγορεύσεων και τρομοκράτησης της αλληλεγγύης με πρόσχημα τον κορονοϊό, όπως αποδεικνύει και το ότι έχουν και αυτούς τους μετανάστες σε συνθήκες υπερσυνωστισμού, όπως και τους πρόσφυγες στα στρατόπεδα.».
Από το tvxs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου