Συλλήψεις στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο – Το στήσιμο μιας σκευωρίας σε 4 βήματα.

Στις 27 έφτασαν οι συλλήψεις από το μεγάλο σημερινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Έκπληκτο το κράτος είδε σήμερα δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους σε όλη την Ελλάδα να διαδηλώνουν ενάντια στο χουντικής αντίληψης νομοσχέδιο για την παιδεία που ανάμεσα στα άλλα εγκαθιστά αστυνομία μέσα στα πανεπιστήμια, κάτι ακόμα και επίσημες στρατιωτικές δικτατορίες δεν τόλμησαν να κάνουν. Η κοινωνική βάση παρά τις τραγικές συνθήκες στις οποίες βρίσκεται σπάει τον φόβο και αρχίζει να αντιδρά κόντρα στην ύπουλη τακτική του κράτους που χρησιμοποιεί τον υγειονομικό κίνδυνο ως μαζικό εκβιασμό για να περάσει πράγματα που σε κανονικές συνθήκες δεν θα τολμούσε.

Αυτό που έγινε σε όλη την σειρά των πανεκπαιδευτικών συλλαλητηρίων με την διαρκώς αυξανόμενη μαζικότητα και μαχητικότητα είναι ένα πρώτο καμπανάκι για ότι έρχεται και που κανένας κρατικός νόμος δεν μπορεί να σταματήσει. Ήδη ο πρόσφατος νόμος που αφορούσε την φίμωση των διαδηλώσεων καταργήθηκε στην πράξη, αυτή θα είναι η μοίρα και του νέου  εκπαιδευτικού νόμου. Η συνειδητοποίηση αυτής της πραγματικότητας οδηγεί το κράτος σε αντίποινα.

Στις φωτογραφίες που παραθέτουμε  βλέπουμε τα βήματα ενοχοποίησης διαδηλωτών από τους ένστολους μισθοφόρους της εξουσίας. Στην 1η φωτογραφία βλέπουμε δυο πυροσβεστήρες στο οδόστρωμα. Στην δεύτερη βλέπουμε ένα πυροσβεστήρα και μια σημαία πάλι στο έδαφος χωρίς να τα κρατάει κανείς. Στην Τρίτη ο αστυνομικός μεταφέρει τη σημαία. Και στην τέταρτη, οι πυροσβεστήρες κ η σημαία βρίσκονται τοποθετημένα δίπλα στους συλληφθέντες. Η επόμενη φωτογραφία λογικά θα είναι αυτή που όλα αυτά τα «υλικά» αποτελούν πειστήρια σε δικογραφίες για την κακουργηματική δίωξη των συλληφθέντων και προφανώς για αντίστοιχα τρομολαγνικά ρεπορτάζ από τα ΜΜΕ. Τίποτα από αυτά δεν είναι καινούριο. Δεν είναι η πρώτη και σίγουρα δεν είναι τελευταία φορά που η αστυνομία κατασκευάζει ενόχους. Η μάχη της ενημέρωσης θα συνεχίσει να δίνεται και ας μην έχει αυταπάτες το κράτος και οι υπουργοί του: Δεν έχουν το μονοπώλιο στην πληροφορία και οι βρώμικες πρακτικές τους διατρέχουν πάντα τον κίνδυνο της αποκάλυψης.

Συλλήψεις στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο - Το στήσιμο μιας σκευωρίας σε 4 βήματα

Συλλήψεις στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο - Το στήσιμο μιας σκευωρίας σε 4 βήματα

Συλλήψεις στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο - Το στήσιμο μιας σκευωρίας σε 4 βήματα

Συλλήψεις στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο - Το στήσιμο μιας σκευωρίας σε 4 βήματα

Από Alerta.gr


https://www.alerta.gr/archives/13998?fbclid=IwAR2Csfi3qkwfKkyTHUHJSLuWKDuwkxJYYR-Pha2_fedJGgjwK5Qnd7Dhl18