Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΧΟΥΝΤΑ: ΜΑΤ έκαναν έφοδο στο χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης



Βίαιη σύλληψη φοιτητή 



Να διαλύσουν τους φοιτητές, που προχώρησαν το πρωί σε κατάληψη του κτιρίου διοίκησης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου ενάντια στην εφαρμογή του νέου νόμου για τα ΑΕΙ, επιχείρησαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ που έκαναν έφοδο στο χώρο, προσήγαγαν άγνωστο προς το παρόν αριθμό ατόμων, προπηλακίζοντας ορισμένους από αυτούς και ρίχνοντας χημικά.

Φοιτητές βρέθηκαν και έξω από το κτίριο φωνάζοντας συνθήματα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, πραγματοποιώντας διαμαρτυρία αλληλεγγύης στους συναδέλφους τους, ενώ μέρος των συγκεντρωμένων έκανε πορεία μέχρι το άγαλμα του Βενιζέλου.

Τα ΜΑΤ έφτασαν στο χώρο μετά από ενημέρωση του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης από τον πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκο Παπαϊωάννου, για την κινητοποίηση, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες αποχώρησαν χωρίς να καταφέρουν να εκκενώσουν την πρυτανεία.

Οι φοιτητές τονίζουν ότι θέλουν να μπουν ξανά στις πανεπιστημιακές αίθουσας με μέτρα ασφαλείας για την πανδημία, αλλά η πρυτανεία έφερε την αστυνομία για να τους διώξει, την ώρα που οι σχολές εδώ και ένα χρόνο κλειστά. «Για ποιο λόγο δικαζόμαστε και καταστέλλεται ο αγώνας μας. Τι δουλειά έχει η αστυνομία εδώ μέσα» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά ένας από τους διαδηλωτές.

Οι φοιτητές διαμαρτύρονται ακριβώς κατά της θέσπισης του αυστηρού πειθαρχικού, που προβλέπει ποινές μέχρι και οριστικής διαγραφής φοιτητών, όπως επίσης κατά της ίδρυσης πανεπιστημιακής αστυνομίας, που λογοδοτεί στην ΕΛ.ΑΣ., του νέου τρόπο υπολογισμού βάσεων της εισαγωγής, που θα αφήσει εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης χιλιάδες νέους και νέες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου