Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Amazon: Έκλεβε επί δυο χρόνια τα φιλοδωρήματα των διανομέων της!

Η εταιρεία με κέρδη 23,4 δισ δολάρια την τελευταία διετία έβαζε χέρι και στα πουρμπουάρ των εργαζομένων



Το 2018 η πολυεθνική Amazon δεν πλήρωσε ούτε ένα δολάριο σε ομοσπονδιακούς φόρους στις ΗΠΑ, παρότι είχε κέρδη των 11 $δισ. κερδών. Το 2019 η εταιρεία είχε κέρδη 13,3 δισ. δολάρια και πλήρωσε μόλις $162 εκατ. φόρους!

Αυτή η εταιρεία που ξεζουμίζει σε καθημερινή βάση χιλιάδες υπαλλήλους.  Που η κυβέρνηση των ΗΠΑ τις εξασφαλίζει φορολογική ασυλία. Που ανάγκαζε τους εργαζόμενους να ουρούν σε πλαστικά μπουκάλια για να μην …μειώνεται η παραγωγικότητα! Αυτή λοιπόν η εταιρεία έκλεβε και τα φιλοδωρήματα των διανομέων της!

Συγκεκριμένα η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC) αποκάλυψε μετά από ενδελεχή έρευνα ότι η Amazon παρακρατούσε τα φιλοδωρήματα που οι πελάτες πλήρωναν για τους διανομείς της εταιρείας για πάνω από δύο χρόνια.

Όπως μετέδωσε το Forbes, η Amazon σταμάτησε να παίρνει τα φιλοδωρήματα το 2019, όταν ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου έμαθε για την έρευνα που διεξήγαγε η επιτροπή. Τότε στάματησε. Όταν της …σφύριξαν ότι έχει ξεκινήσει έρευνα!

Η κλοπή των φιλοδωρημάτων είχε εντοπιστεί από τους διανομείς της Amazon, η εταιρεία, όμως, στις επανειλημμένες οχλήσεις τους έκανε μελετημένα βήματα για να τους παραπλανήσει. ανέφερε η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ.

«Αλλά, αντί να επανορθώσει, η Amazon προέβη σε μελετημένα βήματα για να παραπλανήσει τους διανομείς και να αποκρύψει την κλοπή, στέλνοντας τους τυποποιημένες απαντήσεις που επαναλάμβαναν τα ψέματα της εταιρείας» τονίζει η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου. 

Από το ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ.

https://www.imerodromos.gr/amazon-ekleve-epi-dyo-chronia-ta-filodorimata-ton-dianomeon-tis/?fbclid=IwAR2x53oKeoM5QBaHNAbMg4PEgvHwAzAjQHeemGSua1x5inUEBuoyVPrRNZQ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου