Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Επεισόδια και προσαγωγές στη συγκέντρωση για τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα


 Για ακόμα μια φορά, οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε βίαιη καταστολή της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας υπέρ του απεργού πείνας και κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα.


Η συγκέντρωση έλαβε χώρα στα Προπύλαια με τους διαδηλωτές να δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στον Δημήτρη Κουφοντίνα που πραγματοποιεί απεργία πείνας από τις 8 Ιανουαρίου, με αίτημα τη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού. 


Τα επεισόδια πήραν   έκταση από τα Προπύλαια μέχρι την Ομόνοια, με τις αστυνομικές δυνάμεις να κυνηγούν τους διαδηλωτές, κάνοντας ρίψη δακρυγόνων και προχωρώντας σε αρκετές προσαγωγές, ενώ από τα χημικά και τις κρότου λάμψης υπήρξαν  μικρό-τραυματισμοί.


Υπενθυμίζεται ότι η ζωή του κρατουμένου κρέμεται πλέον από μια κλωστή, καθώς διανύει την 42η ημέρα απεργία πείνας( απο 8/1 )και ο οργανισμός του έχει ήδη υποστεί μη αναστρέψιμες βλάβες. 


Κόμματα, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, νομικοί, επιστήμονες κ.ά. έχουν απευθύνει εκκλήσεις προς την κυβέρνηση για σεβασμό στο κράτος δικαίου, ωστόσο μέχρι στιγμής η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κωφεύει επιδεικτικά και συμπεριφέρεται εκδικητικά στον κρατούμενο απεργό πείνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου