Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

Βρέθηκαν σε παγετώνα φωτογραφικές μηχανές σημαντικών εξερευνητών 85 χρόνια μετά

 


Από το Tvxs Newsroom:


Φωτογραφικός εξοπλισμός που εγκαταλείφθηκε στο Εθνικό Πάρκο Kluane του Καναδά βρέθηκε μετά από 85 χρόνια από ομάδα εξερευνητών.



Ο εξοπλισμός ανήκε κάποτε στους εξερευνητές Bradford Washburn και Robert Bates, οι οποίοι τον εγκατέλειψαν λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ενώ εξερευνούσαν την περιοχή Yukon στον βορειοδυτικό Καναδά.




Οι κάμερες περιείχαν εικόνες του τοπίου πριν από τουλάχιστον 80 χρόνια, οι οποίες θα μπορούσαν να προσφέρουν «άγνωστα μέχρι στιγμής δεδομένα για την κίνηση των παγετώνων», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.



«Πήγαμε σε ένα κυνήγι θησαυρού και έτυχε να το βρούμε», δήλωσε η Dora Medrzycka, μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο της Οτάβα.





Εκτός από την επιτυχία της εύρεσης του εξοπλισμού, ο επαγγελματίας εξερευνητής βουνών Griffin Post δήλωσε ότι το ταξίδι έδωσε επίσης στην επιστημονική κοινότητα σημαντικό αριθμό δεδομένων σχετικά με το πώς έχει αναπτυχθεί ο παγετώνας.


«Έχουν όλες αυτές τις πληροφορίες για το πώς συμπεριφέρθηκε αυτός ο παγετώνας τα τελευταία 85 χρόνια – κάτι που είναι μια πολύ καλή συμβολή στην επιστήμη» είπε.


Με πληροφορίες από ABC


Από το tvxs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου