Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

ΑΠΘ: Επεισόδια μεταξύ φοιτητών και αστυνομίας μετά από διαμαρτυρίες για πτώση φοιτητή από τον τρίτο όροφο

 Από το Tvxs Newsroom:



Επεισόδια μεταξύ φοιτητών και δυνάμεων των ΜΑΤ σημειώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης μπροστά από την Πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας των φοιτητών για τον 19χρονο που έπεσε από τον τρίτο όροφο της Νομικής του ΑΠΘ.



Όπως αναφέρει το Thesstoday.gr, διαμαρτυρόμενοι πέταξαν πέτρες προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες με τη σειρά τους απάντησαν με ρίψεις κρότου λάμψης.



Το μεσημέρι της Τρίτης, φοιτητής έπεσε από το παράθυρο του τρίτου ορόφου της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, καθώς προσπαθούσε να χωρέσει στην αίθουσα για να παρακολουθήσει το μάθημα.



Όπως καταγγέλουν αυτόπτες μάρτυρες, εντός της αίθουσας του μαθήματος επικρατούσε συνωστισμός, με τους φοιτητές να κάθονται ακόμη και στους διαδρόμους αλλά και στα περβάζια παραθύρων ώστε να μπορέσουν να το παρακολουθήσουν.


Υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τον φοιτητικό κόσμο, με συλλόγους και σχήματα να κάνουν λόγο για υποχρηματοδότηση της δημόσιας παιδείας, καλώντας την πολιτεία να δώσει λεφτά «για την υγεία και την παιδεία και όχι για στρατό και την αστυνομία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου